Windows Live Messenger, webcam gebruiken

Bij het chatten met Windows Live Messenger (msn) kun je ook videobeeld gebruiken. Je hebt dan echter wel een webcam nodig.

Tegenwoordig worden heel veel laptops al standaard uitgerust met een webcam.

En anders kun je er al een kopen voor tussen de 10 en 20 euro.

Hieronder een videoles waarin wordt uitgelegd hoe je iemand kunt uitnodigen voor een videochat.

31 gedachten over “Windows Live Messenger, webcam gebruiken

  1. Via MSN of Skype is het alleen mogelijk een op een te Videochatten. Je kunt natuurlijk meerdere gesprekken openen en met elke persoon je webcam delen.
   Er bestaat echter een programma waarmee het blijkbaar wel mogelijk is met meerdere personen te videochatten: Camfrog.
   Je kunt het hier vinden, maar dit is op eigen risico. Ik heb het niet uitgetest en weet dus niet of het goed werkt.
   Succes!

  1. Beste Osman,

   Het is voor mij een beetje moeilijk om aan te geven hoe je je eigen webcam installeert. Vaak is het een kwestie van de installatie cd rom in de computer stoppen, installeren en daarna pas je webcam aansluiten.
   Let erop dat je eerst installeert en pas daarna je webcam aansluit!

  1. Het lijkt erop dat je de audioverbinding gebruikt en niet de videoverbinding. Ik heb te weinig gegevens om je hiermee verder te helpen. Misschien dat je hier wat meer informatie hierover kunt vinden.

  1. Beste Pietje,

   Dat heeft waarschijnlijk te maken met je webcam. Misschien is hij niet goed geïnstalleerd of misschien zit er iets voor of op de lens. Zitten de kabeltjes goed en goed vast? Heb je wel een webcam aangesloten?
   Ik hoop dat je aan de hand van deze vragen wat verder komt.
   Succes!

 1. als ik iemand uitnodig voor mij op cam te zien,zien ik mezelf wel maar zij ontva,gen geen uitnodiging zodanig dat zij ook mij kunnen zien,wat is hier aan te doen

 2. Als je je webcam aan had staan in een coversatie en je klikt op afsluiten onderaan bij icoontje, maar niet afmelden, waarbij het gesrek wordt afgesloten door jezelf, ziet men jou dan ook nog?

  1. Eigenlijk zou men je niet moeten kunnen zien. Maar ik durf dit niet met zekerheid te zeggen. Het beste is dit een keer met een bekende uit te proberen.

 3. ik heb Windows Live Messenger geinstalleerd maar kan geen webcam gebruiken. Nergens vind ik iets waar ik kan op klikken om mijn webcam te activeren. Hoe moet ik mijn webcam op Windows Live Messenger gebruiken. Ik heb Wiindows Vista.
  Naast mijn profielfoto staan er geen afbeeldingen voor het aanklikken van onze webcam.

  1. Het help centrum van Live Messenger zelf heeft een helppagina over problemen met audio en video. Die vind je hier. Daarbuiten weet ik dat de ouderwetse webcam functie door Microsoft uit de Live Messenger is gehaald. Ze werken alleen nog maar met hoge resolutie videobeelden. Zo kun je dus alleen nog maar een videogesprek starten. Het nadeel is dat de internetverbinding en waarschijnlijk de computer ook vertraagd kan gaan werken vanwege de datastroom.

 4. bij sommige mensen als ik wil webcammen, dan zien zij mij wel, en ik zie mezelf, maar bij diegene staat er bij mij een kruis door de webcam, terwijl hij/zij wel een webcam heeft, en het ook doet, want bij vrienden van mij zien ze haar/hem wel. Hoe kan ik dit oplossen?

  1. Hallo Wes,

   Dat is een lastige vraag. Mijn specialisme is het geven van voorlichting aan ouders over het gebruik van MSN. Denk dan aan pesten, berichtgeschiedenis, netjes met elkaar omgaan en digitale opvoeding.
   De vraag die je stelt is vrij technisch. Misschien kun je beter eens naar een website gaan waar veel gebruikers elkaar helpen. Wellicht zit er iemand tussen die hetzelfde probleem heeft gehad en het heeft opgelost. Je zou bijvoorbeeld je vraag eens hier kunnen posten.

 5. Chat vaak met vrienden in Maleisie via Yahoo.,heb Asus laptop met ingebouwde webcam.Om videogesprekken te voeren in de chatbox van Yahoo,is het downloaden van Adobe Flash Player vereist en daaraan zijn volgens mij kosten verbonden. Wat moet ik doen om de webcam te gebruiken zonder dat het geld kost?KORTOM;Welke kosten zijn er verbonden aan het gebruik van Skype,videogesprekken via Yahoochatbox en zijn de gratis mogelijkheden?

  1. Adobe Flashplayer is een programma dat het mogelijk maakt om (vaak) ge-animeerde beelden (spelletjes of filmpjes) te laten zien. Adobe Flashplayer is gratis. Zorg wel voor regelmatige updates zo gauw dat aangeboden wordt. Het kan dus geen kwaad om Adobe Flashplayer te gebruiken.
   Ook Skypen mbv de webcam is gratis.Maar gebruik je Skype om iemand te bellen naar de huistelefoon of mobieltje, dan betaal je daar geld voor.
   Zolang je nergens je rekeningnummer (of mobiele telefoonnummer) hoeft in te voeren, is het gratis.

 6. hoi ik heb een vraag ik zit sinds kort bij een chatsite maar ik kan wel zelf me cam aandoen en hun kunnen mij wel zien maar als ik zeg maar klik op hun cam kan ik niets zien ook niet bij me zelf op andere site,s heb ik er geen last van namelijk alleen daar

  1. Ik zou zo niet kunnen zeggen wat er aan de hand is. De andere partij moet toestemming geven om hun beelden naar jou toe te sturen. Waarschijnlijk doen ze het niet (al zeggen ze van wel). Dat kan verschillende redenen hebben. Eentje die ik zo kan bedenken is dat er aan de andere kant iemand zit die niet is wie hij/zij zegt dat hij is.

 7. Als ik een videogesprek heb. zie ik hem wel en hij mij en hij hoort mij ook.
  Allen ik kan hem niet horen??
  Hoe komt dat?

  1. Ik denk dan meteen aan de volgende zaken:
   Staat het geluid aan? Controleer of je bijvoorbeeld bij een Youtube filmpje wel geluid hoort.
   Zit de stekker van de geluidsboxen in het stopcontact en/of in de computer?
   Staat het geluid op “mute”? (Rechtsonder in de taakbalk staat een geluidsicoontje, staat daar een verbodsbord doorheen?)

 8. ” Tracht als beginneling webcam van laptop aan te wenden om vrienden te contacteren maar … stuit op donkerblauw venster met de melding :

  Er is geen verbinding met de webcam. Misschien wordt de webcam door een ander programma gebruikt .Ga na of dit het geval is en probeer het opnieuw . ”

  Voor zover ik als beginneling weet … loopt er geen ander programma … én herhaald proberen hielp niet !

  Wat te doen ?

  1. Ik zou hier niet zo gauw een antwoord op weten.
   Allereerst zou ik kijken of de webcam goed met de kabeltjes is aangesloten. Is de webcam geïntegreerd in de laptop, bekijk dan of je de webcam wel voor andere programma’s kan gebruiken. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat de webcam stuk is. In dat geval kan je een externe webcam proberen.
   Doet de webcam het wel in andere programma’s maar niet in het chatprogramma, dan zou het kunnen liggen aan de instellingen van het chatprogramma.

 9. ik wil met een vriendin via een webcam op facebook,
  zelf heb ik een ingebouwde cam en zij heeft er vandaag een gekocht.
  we kunnen kontakt maken, zij ziet mij en hoort mij maar ik zie mezelf en hoor haar niet.

  hoe dit op te lossen?

  1. Zijn de boxjes of koptelefoon goed aangesloten?
   Staat het geluid aan?
   Kan je wel ander geluid horen zoals een Youtube filmpje of mp3?
   Dat zijn namelijk de eerste dingen waaraan ik denk.
   Als het bovenstaande goed is, zou ik het zo niet weten wat er nog aan de hand kan zijn.
   Misschien een bezoeker hier die er meer vanaf weet?

 10. Hallo,

  Ik heb mijn webcam geïnstalleerd in messenger maar ik kan de optie videochat niet aanklikken onder het menu acties. Alle instellingen werken en kloppen maar in MSN kan ik niemand uitnodigen voor een videochat. Mijn contact persoon kan mij wel uitnodigen en dan hebben we ook video contact via webcam.
  Hoe kan ik dit oplossen en waar zit het probleem?

Geef een reactie