Voor diegenen onder ons die het programma niet kennen: Google heeft van zo’n beetje elk plekje op onze aarde een satellietfoto. En daar heeft Google een programma omheen gebouwd: Google Earth *. Je kunt het downloaden (= kopiëren) naar je eigen computer en dan via de ruimte inzoomen op je huis, of je toekomstig vakantie adres.

Privacy niet meer mogelijk in je eigen tuin

Dat is heel handig. Inderdaad bij het kamperen in bijvoorbeeld Frankrijk. Je zoomt in op je camping, en je ziet meteen dat er een vuilnisbelt naast ligt, of een snelweg. Of dat het strand niet op 20 meter afstand ligt, maar op 2 km!

En natuurlijk ook leuk om op je eigen huis in te zoomen. Afhankelijk van waar je woont kun je soms behoorlijk dichtbij komen.

Net zoals die vrouw in Den Haag die lekker (naakt?) lag te zonnen toen deze foto werd gemaakt…..

En nu wordt Google Earth door Engelse jongeren op een originele manier (mis)gebruikt. Zie dit artikel in de Telegraaf. Ze kijken via Google welke huizen een privé zwembad hebben, en gaan daar feesten als de eigenaars van huis zijn.

Google zet met zijn producten de wereld op zijn kop. Het bedrijf zorgt ervoor dat wij met zijn allen eens na moeten gaan denken hoe het zit met privacy en internet. Gaan wij een wereld tegemoet zonder privacy?

Maar dat neemt niet weg dat het mooie producten zijn die Google levert. Nieuwsgierig geworden?

Hieronder zie je een filmpje waarin een aantal bijzondere plaatsen te zien zijn. Je krijgt meteen een impressie hoe Google Earth werkt.

Wil je meer weten over Google Earth? Hier kun je het programma downloaden, en hier vind je een handleiding.

Een uitzending van RTL gemist over de vreemde plekken op Google Earth.

* Klik op de dik gedrukte tekst om naar het desbetreffende artikel te gaan.

InternetbegeleidingBeginnerDiversVideoGoogle,google earth,Privacy,telegraafVoor diegenen onder ons die het programma niet kennen: Google heeft van zo'n beetje elk plekje op onze aarde een satellietfoto. En daar heeft Google een programma omheen gebouwd: Google Earth *. Je kunt het downloaden (= kopiëren) naar je eigen computer en dan via de ruimte inzoomen op...Internet- en computerzaken voor beginners