Scrapblog * is een site waar je zelf presentaties kunt maken in de vorm van een scrapbook. Hou je van scrapbooks? Dan is dit de plaats waar je moet zijn. Helaas engelstalig, maar erg intuïtief en vrij makkelijk te gebruiken. Dit is weer een voorbeeld van een web 2.0 applicatie. Ik vind het zo leuk dat ik er een videoles van ga maken.

Als voorbeeld heb ik een korte presentatie van onze Rome-reis gemaakt.

De foto’s kun je direct van je eigen computer afhalen en uploaden (=kopieren naar de computer van Scrapblog). Ook heb je de mogelijkheid om er muziek achter te plaatsen. Er zijn echter maar een paar muziekjes. Je kunt er ook videofilmpjes inplaatsen die je wel al eerder op Youtube geplaatst moet hebben. Dit heb ik echter nog niet gedaan.

Hier vind je het voorbeeld dat ik in de videolessen heb gebruikt.

* Klik op de dik gedrukte tekst om naar het desbetreffende artikel te gaan.

Scrapblog, maak een scrapbook onlineInternetbegeleidingBeginnerDiversFunInternetFun,scrapbook,web 2.0,weblogScrapblog * is een site waar je zelf presentaties kunt maken in de vorm van een scrapbook. Hou je van scrapbooks? Dan is dit de plaats waar je moet zijn. Helaas engelstalig, maar erg intuïtief en vrij makkelijk te gebruiken. Dit is weer een voorbeeld van een web 2.0...Internet- en computerzaken voor beginners