Steeds meer mensen bankieren via het internet. Maar er zijn ook nog heel veel mensen die het niet aandurven. Geen wonder, het is ook niet niks! Hoe weet je nu of het veilig is? Je hoort zoveel wilde verhalen.

Ik krijg vaak de vraag of internetbankieren wel veilig is. Meestal antwoord ik met een wedervraag:

Is oversteken op straat veilig? Antwoord: Alleen als je goed uitkijkt.

En dat is met internetbankieren precies hetzelfde.

De banken hebben een gezamenlijke website opgericht:  veilig bankieren*. Door de test te doen krijg je een inzicht in de beveiliging van de computer. Bij elke vraag staat een heel duidelijke informatie video die uitleg geeft over de vraag. Zeker de moeite waard om eens te doen!

Wil je weten hoe dat internetbankieren nu werkt? Ik heb hieronder per bank opgezocht waar zij hun demonstratie video’s bewaren. Daar heb ik naar toe gelinkt. Dus klik op je gewenste bank en bekijk hun demonstratie video!

Internetbankieren met ABN AMRO.

Internetbankieren met de Rabobank.

Internetbankieren met de ING-bank.

De SNS bank heeft geen demo, wel een handleiding. Die kun je hier downloaden.

Dus durf je het aan om te gaan internetbankieren, dan zul je zien dat het leven weer een stukje makkelijker wordt! Je hoeft niet meer door weer en wind naar de bank, je kunt je digitale aankopen betalen met bijv. iDeal en je bent niet meer afhankelijk van de openingstijden van de bank!

* Klik op de dik gedrukte tekst om naar het desbetreffende artikel te gaan.

InternetbegeleidingBeginnerBeveiligingComputerInternetABN-AMRO,drie keer kloppen,iDeal,ING,internetbankieren,Postbank,Rabo,Sns,Veilig internetSteeds meer mensen bankieren via het internet. Maar er zijn ook nog heel veel mensen die het niet aandurven. Geen wonder, het is ook niet niks! Hoe weet je nu of het veilig is? Je hoort zoveel wilde verhalen.Ik krijg vaak de vraag of internetbankieren wel veilig is. Meestal...Internet- en computerzaken voor beginners