Standaard maakt Windows XP elke 24 uur een herstelpunt van belangrijke systeembestanden en instellingen. Dit uiteraard alleen als je de functie Systeemherstel niet hebt uitgezet. Er is geen instelling om deze interval te wijzigen.

Wel kun je via het Windows Register een en ander aanpassen. De genoemde 24 uur wordt hier in seconden weergegeven. Door het getal 86400 bijvoorbeeld te verdubbelen in 172800 (oftewel 48 x 60 x 60 seconden) zal er elke 48 uur een herstelpunt worden gemaakt. Uiteraard kun je ook een andere waarde invullen. In bijgaande video-instructie kun je zien hoe een en ander in zijn werk gaat. Om een herstelpunt te gebruiken kies je Start >> Configuratiescherm >> Prestaties en onderhoud en klik je linksboven in dit venster op Systeemherstel.

IrmaBeveiligingComputerOnderhoudTips en trucsVideoWindowsherstelpunt,videoles,WindowsStandaard maakt Windows XP elke 24 uur een herstelpunt van belangrijke systeembestanden en instellingen. Dit uiteraard alleen als je de functie Systeemherstel niet hebt uitgezet. Er is geen instelling om deze interval te wijzigen.Wel kun je via het Windows Register een en ander aanpassen. De genoemde 24 uur wordt...Internet- en computerzaken voor beginners