Het leuke van internet is dat je niet je stoel uit hoeft als je producten wilt kopen. Je gaat naar een online winkel, zoekt het product, vergelijkt het met andere winkels, zoekt de laagste prijs, en koopt het.

Soms laat je je eerst informeren in een echte winkel, maar die mensen zijn vaak zo partijdig…. en ze hebben altijd net het product wat jij wilt kopen zelf ook in huis. Echt onafhankelijke informatie is dat ook weer niet.

Maar je hebt ook websites zoals Kieskeurig en Kelkoo waar je alle informatie over een product kunt opvragen, en wat leuker is: andere mensen die hetzelfde product hebben gekocht laten daar hun bevindingen achter. Zo weet je of een product na een tijdje nog bevalt of dat het een echte miskoop is.

Ik heb bij  mijn aankopen mij vaak laten leiden door de reacties van mensen op het product (net zo als 1/3 van de mensen die een aankoop doen).

Zo heb ik een keer een keuken gekocht. Ik had er een nodig, en in een opwelling ben ik een keukenwinkel binnengestapt. En ze hadden zoveel aanbiedingen, alleen geldig als je binnen 24 uur zou beslissen om een keuken bij hun te kopen. Je moest een intentie bedrag aangeven wat je maximaal wilde besteden. Als je later besloot om een keuken te kopen voor veel minder, dan mocht dat ook.

Goh, stom? Ja! Dat weet ik nu ook wel. Maar toen nog niet. Totdat ik daadwerkelijk de keuken wilde aanschaffen. Eerst vroegen ze wat ik in gedachten had, en toen bleek dat mijn maximale bedrag bij lange na niet voldoende was.

Toen pas ben ik eens op het internet rond gaan kijken, en heb ik eens op fora rondgeneusd. Tja, en dan schrik je wel als je die verhalen leest, en de prijzen van andere keukens ziet!

Ik voelde me erg opgelicht en heb op hoge poten een mailtje naar de directeur gestuurd. Uiteindelijk heb ik mijn gewenste keuken voor de helft van de oorspronkelijke prijs kunnen krijgen! Ik heb daar echter veel voor moeten doen, o.a. dreigen dat ik contact op zou nemen met de media en het op het internet te zetten.

Dus voortaan kijk ik eerst op het internet. Maar ik kijk eigenlijk voornamelijk naar de negatieve berichten. Een enkele negatieve bericht tussen voornamelijk positieve berichten neem ik niet serieus. Maar ook een positieve tussen louter negatieve berichten neem ik niet serieus.

De bedrijven zijn inmiddels zich ook bewust geworden van de kracht van het internet, en dan met name de kracht van de fora. Er worden afdelingen gecreëerd die continue op het internet rondkijken of hun bedrijf en hun producten negatief in de aandacht staan. Ze reageren dan op een opmerking en (in het gunstigste geval) proberen de klacht op te lossen. Ook worden er bedrijven opgericht die zich uitsluitend met het doel de klant te beïnvloeden bezig houden.

Maar niet ieder bedrijf werkt op een ethisch verantwoorde wijze.

Tros Radar heeft daar een uitzending aan gewijd. Dat kun je hieronder zien.

IrmaGeld besparenInternetValkuilenVeilig internetInternet,kopen,valkuilHet leuke van internet is dat je niet je stoel uit hoeft als je producten wilt kopen. Je gaat naar een online winkel, zoekt het product, vergelijkt het met andere winkels, zoekt de laagste prijs, en koopt het. Soms laat je je eerst informeren in een echte winkel, maar die...Internet- en computerzaken voor beginners