Dit keer twee screencasts. Susan Walther en Hans Hak leggen uit hoe je een google account kunt aanmaken. De onderste screencast is van Willly Vermaelen. Hij gaat een stapje verder en legt ook nog eens uit hoe je kunt mailen.

Waarom een Google account?

Iedereen kent Google inmiddels, zelfs mensen die nooit surfen op het internet kennen Google.

Google is bekend geworden als dè zoekmachine die het meeste vind op het internet. Maar Google is ook bekend van de tekstadvertenties, en Google wordt ook steeds bekender met gratis online werktuigen zoals een tekstverwerker, presentaties maken, email, websites maken of online foto albums.

Voor al dit online geweld heb je een Google account nodig. En hieronder laat Walhak.com zien hoe je dat moet doen.

Trouwens Walhak werkt hieronder met een eigen mailadres. Je kunt ook gewoon een gmail adres aanmaken en die gebruiken voor al je Google werk. De mail die je op dit adres ontvangt kun je doorsturen naar je eigenlijke adres.

En onder de screencast van Walhak dus de screencast over hetzelfde onderwerp van Willy Vermaelen

Dit is een videoles gemaakt door Willy Vermaelen hoe je een Google account aan kunt maken.

Hij geeft advies om in je email adres je voornaam en achternaam te vermelden.
Dit advies neem ik niet over. Vooral voor kinderen is het belangrijk niet traceerbaar te zijn.

Dus vooral voor kinderen is het gewenst een naam te kiezen die niet herleidbaar is
naar een jongen of meisje, en/of leeftijd. (Wel goed is bijvoorbeeld “knuffelbeertje”)

IrmaGoogleInternetVideoaccount,Google,mail,videolesDit keer twee screencasts. Susan Walther en Hans Hak leggen uit hoe je een google account kunt aanmaken. De onderste screencast is van Willly Vermaelen. Hij gaat een stapje verder en legt ook nog eens uit hoe je kunt mailen.Waarom een Google account?Iedereen kent Google inmiddels, zelfs mensen die...Internet- en computerzaken voor beginners