Ik ben een lessenserie aan het voorbereiden over chatten met MSN (Live Messenger).

Om te kunnen chatten heb je een Windows Live ID nodig. In de videoles hieronder leg ik uit hoe je met behulp van een eigen e-mail adres (bijvoorbeeld ikke@hetnet.nl) een Live ID kunt aanmaken.

Gebruik je deze optie, dan kun je geen gebruik maken van Live Mail. Wil je dat echter wel, dan kun je beter het filmpje daarna bekijken, waarin wordt uitgelegd hoe je een Windows Live ID kunt aanmaken met een nieuw mailadres van Live Mail.

En om even de verwarring over de mailprogramma’s van Microsoft uit de wereld te helpen:

Vroeger had je Outlook Express (Windows XP). Dit was het mailprogramma dat iedereen gebruikte om de mail te lezen. Je hoefde niet verbonden te zijn met het internet om je berichten te lezen. Alleen als je het wilde versturen of ontvangen.

Op een gegeven moment werd Hotmail een groot succes. Met Hotmail kon je mailen als je verbonden was met het internet. Je hoefde niet een apart programma op je computer te hebben om daarmee te mailen. Je mailadres eindigde steevast met @hotmail.com.

Met de komst van Windows Vista is Outlook Express veranderd naar Windows Mail. Windows Mail is nog steeds een programma dat op je eigen computer staat waarmee je ook je berichten kunt bekijken als je nìet met het internet verbonden bent. Je mailadres eindigt met @jouwprovider.nl

Hotmail werd overgenomen door Microsoft. Die heeft er Live Mail van gemaakt. Ook met Live Mail kun je alleen mailen (en je berichten bekijken) als je verbonden bent met het internet. Je mailadres eindigt met @hotmail.com òf @live.nl.

Je ziet dat de namen heel erg op elkaar lijken. Ook het uiterlijk is na recente vernieuwingen bijna gelijk aan elkaar. Dit zorgt voor veel verwarringen.

Dus met Windows Mail kun je online èn offline je mail bekijken, bewerken en versturen,

en met Windows Live Mail kun je alleen online je mail bekijken, bewerken en versturen.

Maak een Live ID aan met behulp van je eigen e-mailadres (@provider.nl)

Maak een Live ID aan met een Windows Live Mail-adres (@hotmail.com of @live.nl)

IrmaBeginnerE-mailInternetVideochatten,ID,Live ID,live messenger,mailen,Windows LiveIk ben een lessenserie aan het voorbereiden over chatten met MSN (Live Messenger). Om te kunnen chatten heb je een Windows Live ID nodig. In de videoles hieronder leg ik uit hoe je met behulp van een eigen e-mail adres (bijvoorbeeld ikke@hetnet.nl) een Live ID kunt aanmaken. Gebruik je deze optie,...Internet- en computerzaken voor beginners