Outlook beschikt over een functie Regels waarmee je het programma binnenkomende e-mailberichten automatisch in een vooraf opgegeven map kunt laten plaatsen. Bij het aanmaken van een dergelijke regel moet je eraan denken dat je de actie het verwerken van regels beëindigen toevoegt aan de regel. Wanneer je dat namelijk niet doet, zullen alle ingegeven regels op het bericht worden uitgevoerd.

Dat is meestal overbodig, want één regel zal over het algemeen de juiste actie op het binnengekomen bericht uitvoeren. Stel dat je vijf regels hebt. Deze worden dan ook allemaal uitgevoerd op elk binnenkomend bericht. Dit kan ook de prestaties van Outlook negatief beïnvloeden. Klik hieronder om te zien hoe je een regel in Outlook 2003 maakt die alle e-mailberichten met de tekst persbericht in het onderwerp in de map Persberichten doet plaatsen.

IrmaMicrosoft OfficeSoftwareTips en trucsVideoberichtregels,outlook,regels,videolesOutlook beschikt over een functie Regels waarmee je het programma binnenkomende e-mailberichten automatisch in een vooraf opgegeven map kunt laten plaatsen. Bij het aanmaken van een dergelijke regel moet je eraan denken dat je de actie het verwerken van regels beëindigen toevoegt aan de regel. Wanneer je dat namelijk...Internet- en computerzaken voor beginners