In een eerder bericht (2 juni) heb ik al laten zien dat je, door online de krant te lezen, enkele honderden euro’s per jaar kunt besparen. Ik heb je ook laten zien, waar je al die kranten kunt gaan lezen.

In het verlengde daarvan kun je ook gaan kijken naar abonnementen op tijdschriften.

Heel veel tijdschriften hebben een online versie. Niet zo uitgebreid als de papieren versie, maar wel een aanvulling daarop. Misschien is dat al genoeg om het abonnement te laten vervallen.Tijdschriften online, Margriet

Ik heb twee pagina’s gevonden vol met adressen naar tijdschriften. Klik hier * en hier, om er eens rond te kijken.

Op z’n minst kun je toch zo’n 60 euro per jaar besparen.

Maar let wel op! Je gaat nu veel meer met de computer doen, dat houdt in dat hij veel meer aanstaat, dat kost energie! Afhankelijk van de ouderdom van de computer en het gebruikte beeldscherm kan het wel tot 400 Watt per uur oplopen. Wil je meer weten over het energieverbruik van de computer en het verminderen daarvan, lees dan hier verder.

Website Milieu centraalOp bovengenoemde site van Milieucentraal, vind je een heleboel weetjes over het milieu, maar vooral ook over energiebesparing. Wil je zelf aan de gang en kijken waar je in huis kunt besparen op energie, ga dan naar de site van de Energielastenverlager. Volgens de site kun je wel tot honderden euro’s per jaar extra besparen.

Nog een tip om geld te besparen. Alleen al over deze tip kan ik nog veel meer vertellen. Maar dat zal ik in een ander bericht doen.

Weet je nog vroeger, in bijna elk huishouden, in bijna elke boekenkast: een encyclopedie.

Maandenlang werd er afbetaald, soms meer als duizend gulden uitgegeven daaraan. Soms met het excuus, dat de kinderen er later ook nog wat aan zouden hebben…

Dat is dus nu niet meer nodig. Alles wat je zou willen weten vind je op het internet. Informatie in de vormWikipedia, een online encyclopedie van tekst, plaatjes en filmpjes! Gratis! Je hoeft het alleen nog maar te vinden. In een volgend bericht zal ik meer vertellen over deze vorm van informatie, en waar je alles kunt vinden.

Nu geef ik alleen maar de link naar een online encyclopedie, nl. Wikipedia.

Zo weer enkele honderden euro’s bespaard!

* Klik op de dik gedrukte tekst om naar het desbetreffende artikel te gaan.

IrmaDiversGeld besparenInternetbesparen,energie,Geld besparen,gratis,web 2.0In een eerder bericht (2 juni) heb ik al laten zien dat je, door online de krant te lezen, enkele honderden euro's per jaar kunt besparen. Ik heb je ook laten zien, waar je al die kranten kunt gaan lezen. In het verlengde daarvan kun je ook gaan kijken naar...Internet- en computerzaken voor beginners