Een profiel op een sociale netwerk?

Ook in het web 2.0 gebeuren gesprongen? Misschien een Hyves, LinkedIn of Facebook profiel aangemaakt?

En anders hebben de kinderen er vast wel eentje.

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat ook inbrekers mee kunnen lezen? Let dan goed op dat je profiel niet openbaar is voor iedereen, en schreeuw niet van de daken dat je in juli 4 weken met vakantie gaat met het hele gezin!

Ook de kinderen zouden dat niet moeten doen.

Waar moet je op letten?

  • Gebruik in je profiel niet je volledige naam
  • Pas de berichten aan, zodat mogelijke inbrekers niet op ideeën worden gebracht.
  • Verwijder zoveel mogelijk persoonlijke gegevens
  • Maak je profiel alleen zichtbaar voor directe vrienden
  • Ben je traceerbaar op het internet? Google op naam, adres, telefoonnummer, enz.
  • Controleer samen met je kind(eren) de profielen.

De Volkskrant heeft hier een artikel aan gewijd.

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/11/beveiligingmini.jpg?fit=180%2C180&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/11/beveiligingmini.jpg?resize=150%2C150&ssl=1IrmaDiversFacebookInternetPrivacySociale netwerkenGoogle,Hyves,sociale netwerk,traceerbaar,vakantieEen profiel op een sociale netwerk? Ook in het web 2.0 gebeuren gesprongen? Misschien een Hyves, LinkedIn of Facebook profiel aangemaakt? En anders hebben de kinderen er vast wel eentje. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat ook inbrekers mee kunnen lezen? Let dan goed op dat je profiel niet openbaar...Internet- en computerzaken voor beginners