Ouders wonen in Maastricht en zoonlief woont in Amsterdam. En als zoonlief zo’n een keer per twee maanden op bezoek komt, kan hij de computer weer helemaal op orde maken. Heeft hij ook wat te doen, en ouders zijn dankbaar.

Maar als na zijn bezoek blijkt dat er toch nog iets mis is met de computer, en de ouders hebben geen handige buurman die zijn weg weet op de computer, moeten ze dan twee maanden wachten totdat zoonlief weer eens langskomt?

Nee, gelukkig!

Via MSN (MicroSoft Messenger), het chatprogramma, zit een optie: Hulp op afstand. Hebben ouders en zoonlief dit programma, dan kunnen ze elkaar helpen via deze optie. Helaas werkt die niet altijd.

Je hebt ook het (gratis) programma Crossloop. Hiermee kan zoonlief vanuit Amsterdam de computer overnemen van zijn ouders in Maastricht. Op beide computers moet het Crossloop programma geïnstalleerd zijn.

Crossloop: httpv://www.youtube.com/watch?v=l7x_5-cM_wc

Crossloop staat nu aangegeven. Soms moet je eerst Alle programma’s aanklikken voordat je Crossloop ziet staan.

crossloop01Nadat Crossloop is geïnstalleerd kun je het programma starten door onder in de taakbalk op de Startknop te klikken.

Zo gauw Crossloop is opgestart geef je het nummer (2) wat onder het tabblad Delen (1) staat door aan de hulpverlener, die natuurlijk ook al Crossloop heeft opgestart.

Als de hulpverlener het nummer heeft ingetikt, kunnen jullie allebei op de knop Verbinden (3) klikken. Daarna kan de hulpverlener je computer overnemen en de problemen verhelpen.
crossloop02

IrmaBeginnerComputerOnderhoudCrossloop,hulp op afstandOuders wonen in Maastricht en zoonlief woont in Amsterdam. En als zoonlief zo'n een keer per twee maanden op bezoek komt, kan hij de computer weer helemaal op orde maken. Heeft hij ook wat te doen, en ouders zijn dankbaar.Maar als na zijn bezoek blijkt dat er toch nog...Internet- en computerzaken voor beginners