Steeds meer mensen zie ik (ook op deze website) zoeken naar informatie over digitale fotografie.

Via de website Animated Explanations heb ik een uitstekende uitleg gevonden over de diverse digitale camera’s. Hierin wordt uitgelegd welke camera geschikt kan zijn voor je.

In de volgende weken zal ik elke maandag een nieuwe video plaatsen over de keuze van een camera, de betekenis van verschillende technische termen, het verscherpen van de foto’s en hoe je rode ogen van een foto verwijderd.

Ondertussen heb ik hier alvast wat filmpjes geplaatst om je warm te maken…

Allereerst een (Belgisch) filmpje over digitale fotografie met een uitleg over de diverse soorten digitale camera’s en het verschil tussen een analoge en digitale camera.

Wil je meer weten over digitale spiegelreflex camera’s, dan kun je naar de website van Kieskeurig gaan om daar de camera’s te vergelijken.
Hieronder een filmpje van Kieskeurig over digitale spiegelreflexcamera’s waar het een en ander wordt uitgelegd.
Ook wordt hier het verschil tussen een jpg en raw foto uitgelegd.

En hoe ging het vroeger ook al weer?

Hieronder een impressie over polaroidfotografie. De fabriek heeft helaas haar deuren moeten sluiten….

IrmaBeginnerFotografieVideodigitale fotografie,foto,youtubeSteeds meer mensen zie ik (ook op deze website) zoeken naar informatie over digitale fotografie.Via de website Animated Explanations heb ik een uitstekende uitleg gevonden over de diverse digitale camera's. Hierin wordt uitgelegd welke camera geschikt kan zijn voor je.In de volgende weken zal ik elke maandag een nieuwe...Internet- en computerzaken voor beginners