Enige tijd geleden kreeg ik een reactie waarom ik ook niet iets liet zien over Linux.

Linux is een besturingssysteem net zoals Windows XP of Vista, of zoals OS van Apple.

Er zijn drie grote voordelen om met Linux aan het werk te gaan:

  1. Het is gratis
  2. Het is stabieler dan het Windows besturingssysteem
  3. Het is (nog steeds) veiliger als Windows

Omdat in het verleden er nog wat haken en ogen zaten aan het installeren van een versie van Linux, wordt er nog steeds huiverig gereageerd op het overstappen. Dat is echter niet meer nodig. De installatie is tegenwoordig een fluitje van een cent. Zelfs draadloos krijg je tegenwoordig goed werkend.

Hou je van de grafisch gelikte versie van Windows Vista, dan ben je aan het verkeerde adres. Dit is nog niet mogelijk bij Linux. Maar ik ken lang niet alle versies, dus ik laat me (zeker in dit geval) graag corrigeren door een Linux adept die weet welke distributie zeker geschikt is hiervoor.

Om een beetje een indruk te geven hoe Ubuntu werkt, dit is de distributie van Linux waar ik mee werk, zal ik zo nu en dan wat filmpjes plaatsen.

Deze filmpjes maak ik trouwens met een programma dat meegeleverd wordt bij Ubuntu (alle programma’s zijn gratis). Het filmpje vertaal (=converteren)  ik met het gratis programma Free Studio van dvdvideosoft.

Het is trouwens de moeite waard om eens op deze website te kijken, vooral als je filmpjes van Youtube wilt downloaden. Ze hebben legio gratis programma’s.

In het filmpje hieronder laat ik zien hoe je de programma’s kunt opstarten om te kunnen surfen via het internet. Nee, geen Internet Explorer maar Firefox, Google Chrome en Epiphany webbrowser.

IrmaBeginnerGoogleScreencastUbuntubrowsers,Epiphany,Firefox,Google Chrome,Linux,screencast maken,surfen,Ubuntu,videolesEnige tijd geleden kreeg ik een reactie waarom ik ook niet iets liet zien over Linux. Linux is een besturingssysteem net zoals Windows XP of Vista, of zoals OS van Apple. Er zijn drie grote voordelen om met Linux aan het werk te gaan: Het is gratis Het is stabieler dan het Windows...Internet- en computerzaken voor beginners