Alles in een.

Om het heel erg makkelijk te maken, kun je met behulp van de volgende site in een keer in heel veel tweedehands sites tegelijkertijd zoeken.  Zoekhulp :

marktplaats10

Tweedehands auto kopen?

Op één website zoeken in bovenstaande websites

www.zomoto.nl

Kopen op een veilingsite (E-bay)

  • Waar moet je op letten
  • Veilige betaalmethodes
  • Creditcard
  • Betalen met een automatische incasso
  • Overmaken van het bedrag op de rekening van de verkoper
  • Paypal
  • Ideal , betalen via internetbankieren. (Demo Ideal en artikel over internetbankieren)

Hoe werkt kopen via Ebay?

Veiling

In tegenstelling tot veilingsites zoals marktplaats en speurders, is Ebay niet vrijblijvend. Als jij namelijk de hoogste bieder bent en de veiling loopt af, heb jij het product gekocht. De verkoper heeft een plicht het product aan je te leveren voor de prijs van de hoogste bieder, en jij hebt een plicht het product af te nemen en te betalen. Dit staat dus ook juridisch sterk!

Als iemand op marktplaats jouw bod te laag vindt, hoeft hij niet aan jou te verkopen, of voor die prijs. Bij Ebay dus niet.

Biedingen

Ebay werkt middels biedingen. Op het moment dat je geregistreerd bent met jouw gegevens, kun je op zoek gaan naar producten die je interesseren.

Heb je er eentje gevonden (nieuw of tweedehands), dan moet je op de volgende zaken letten:

  • Hoe lang loopt de veiling nog? (Het hoogste bod wint de veiling)
  • Is het product een “vanaf 1 euro” product of een “vanaf bedrag xxx” product?
  • Hoeveel feedback heeft de verkoper? Des te meer positieve feedback, des te betrouwbaarder de verkoper. Die feedback kun je geven als een transactie met iemand is afgehandeld. Iemand met 10.000 feedback reacties waarvan 99.5% positief doet dus al een langere tijd betrouwbaar zaken via Ebay.

Feedback

Op Ebay zitten zowel particulieren als handelaars, dus zorg dat je naar de feedback van iemand kijkt. Dit bepaalt of het te vertrouwen is of niet. Ebay is behoorlijk streng op zijn gebruikers, ze proberen op die manier oplichters zoveel mogelijk te weren.

Vergelijk de prijs

Als je een nieuw product wilt kopen, zorg dat je de winkelprijs weet! Ga niet op Ebay teveel betalen voor een artikel wat je ook voor minder bij een webwinkel of een gewone winkel kunt krijgen.

Als een artikel tweedehands is, kijk of er meerdere worden aangeboden, en of er dus prijsverschil is, zodat je niet de hoofdprijs gaat betalen.

Zoals gezegd zijn er dus meerdere soorten veilingen: de vanaf 1 euro veilingen, de vanaf xx-bedrag veilingen, en de zogenaamde “gelijk kopen” veilingen. De laatste is eigenlijk geen veiling, want jij koopt het product gewoon gelijk voor dat bedrag.

Bij de “vanaf xx bedrag” veilingen moet je zelf bepalen of het artikel zijn “vanaf” prijs voor je waard is. Sowieso moet je bepalen wat een artikel voor je waard is, bedenk wat je er maximaal voor over hebt?

Goed, je hebt een artikel gevonden, en je bent geïnteresseerd en je hebt een bedrag in gedachten. Hoe nu verder?

Wanneer het beste bieden?

In principe is het het beste om nog niet te bieden als het artikel nog langere tijd te gaan heeft. Het risico is namelijk dat je je eigen prijs opdrijft. Want anderen die een bod hebben uitgebracht, gaan dan natuurlijk ook weer bieden, omdat zij het product ook graag willen hebben. Mijn methode is om te wachten tot kort voor het einde van de bieding, en dan mijn maximaalbedrag in te vullen.

Let op, dit maximaal bedrag is niet gelijk het bedrag wat je betaalt! De bieding gaat altijd met een bepaald bedrag (afhankelijk van de prijs van het artikel) omhoog, jouw maximaal bedrag zorgt alleen dat jij het houdt totdat een ander hoger gaat dan jouw maximaalbod.

Stel, een artikel staat op 100 euro, dan geef jij 150 euro in. Als niemand anders dat bedrag heeft ingezet, staat het artikel op jouw naam voor 102 euro. Zodra iemand anders meer biedt, dan staat hij op 104 euro. Dit gaat dan zo door tot de 150 euro. Als er dan iemand meer biedt, heeft hij/zij het artikel op zijn/haar naam. Op wiens naam het artikel staat als de veilingtijd voorbij is, die heeft hem dan voor dat bedrag.

Pas op met biedingen, ga niet over je maximaal bedrag heen in het heetst van de strijd. Je zou namelijk niet de eerste zijn die dat gebeurt. En dan betaal je toch nog teveel. Kijk ook of er meerdere items van hetzelfde artikel zijn, dan kun je altijd nog proberen die te pakken te krijgen, als de huidige te duur wordt.

Verzendkosten

Er worden altijd ook nog verzendkosten berekend, maar die worden bijna altijd aangegeven bij de veiling, of sommige zaken moet je zelf afhalen. Een mailtje vooraf naar de verkoper verschaft duidelijkheid.

Het aanbod op E-bay Duitsland ligt een factor 50 hoger qua artikelen. Meestal verschaft een mailtje vooraf naar de verkoper inzicht over de verzendkosten naar NL, de kosten hiervan vallen meestal mee. De Duitse pakketdiensten zijn schijnbaar voordeliger dan de onze.

Lees meer over de veiligheid. Waar moet je op letten om veilig te kunnen shoppen?….

IrmaBeginnerDiversGeld besparenInternetE-bay,online shoppen,webwinkelAlles in een. Om het heel erg makkelijk te maken, kun je met behulp van de volgende site in een keer in heel veel tweedehands sites tegelijkertijd zoeken.  Zoekhulp : Tweedehands auto kopen? www.autotrack.nl www.autotelegraaf.nl www.autoscout.nl www.autotrader.nl Op één website zoeken in bovenstaande websites www.zomoto.nl Kopen op een veilingsite (E-bay) Waar moet je op letten Veilige betaalmethodes Creditcard Betalen met een automatische...Internet- en computerzaken voor beginners