Hoe kun je bestanden delen en bewerken met andere mensen binnen Windows Vista en binnen je eigen netwerk?
Dat wordt in het filmpje uitgelegd.

Klik op de afbeelding om het filmpje te starten.

Naast het filmpje vind je de tekst die hierin gesproken wordt.

bestanden delen

Als u bestanden of mappen deelt, kunnen andere mensen ze bekijken en bewerken. Iemand kan dan een document in uw map ‘Documenten’ bewerken of foto’s bekijken die u op vakantie hebt gemaakt.

We gaan kijken hoe u in Windows Vista bestanden kunt delen met andere mensen op uw computer of netwerk.

Stel, u bent net terug van vakantie. U hebt veel foto’s gemaakt, en nu u die op uw computer hebt gezet, wilt u ze delen met uw familie en vrienden. Eerst zet u ‘Bestanden delen’ en ‘Openbare mappen delen’ aan in het Netwerkcentrum van het Configuratiescherm.

Foto’s delen gaat het makkelijkst via de map ‘Openbaar’. Deze map staat al in Windows, compleet met kant-en-klare mappen voor documenten, foto’s en andere bestanden. Alles wat u in de map ‘Openbaar’ zet, kunnen andere mensen ook zien. De foto’s van uw vakantie sleept u vanuit een map op uw computer naar de map ‘Openbare afbeeldingen’. Nu kan iedereen met een account op uw computer de foto’s zien.

Maar wat als u een foto of een ander bestand wilt delen met maar een paar mensen? In dat geval kunt u voor dat ene bestand opties instellen. Ga hiervoor naar het bestand dat u wilt delen. Klik erop met de rechtermuisknop en klik vervolgens op Delen. U ziet nu een lijst van mensen met een account op uw computer. Klik op de namen van de mensen die het bestand mogen zien, klik op Toevoegen en klik op Delen. Als u het bestand deelt met mensen die ook gebruikmaken van uw computer, bent u klaar!

Als u mensen hebt gekozen met een andere computer op uw thuisnetwerk, moet u nog wat meer doen. Een werkgroep is een groep computers op een netwerk die gebruikmaken van dezelfde bronnen, zoals printers en bestanden. Als u een netwerk installeert, maakt Windows automatisch een nieuwe werkgroep. Zoek op “werkgroep” in ‘Help en ondersteuning’ voor meer informatie over werkgroepen.

Ten tweede moet in het Netwerkcentrum het type locatie van het netwerk op ‘Particulier’ staan. Dat betekent dat uw computer andere computers op het netwerk kan zien. Klik op Aanpassen als u dit moet wijzigen.

Nu kan iedereen die u op het netwerk hebt aangewezen, de gedeelde bestanden vinden. Dat was het! Nu weet u hoe u bestanden en mappen kunt delen.

IrmaComputerDiversTips en trucsVideoWindowsbestanden delen,delen,mappen delen,samen werkenHoe kun je bestanden delen en bewerken met andere mensen binnen Windows Vista en binnen je eigen netwerk? Dat wordt in het filmpje uitgelegd.Klik op de afbeelding om het filmpje te starten.Naast het filmpje vind je de tekst die hierin gesproken wordt.Als u bestanden of mappen deelt, kunnen andere mensen...Internet- en computerzaken voor beginners