Voor veel mensen is de eerste stap naar het internet een hele moeilijke. Ze hebben erg vervelende verhalen gehoord hoe het mis kan gaan, of worden door de media bang gemaakt. Het is alsof je op de planeet Mars (of Venus) wordt neergezet en je alle gebruiken en gevaren niet kent.

Ieder mens is in zo’n geval voorzichtig. Je zet stapje voor stapje in de hoop dat er niets mis gaat. En zo zoetjesaan leer je welke dingen goed gaan en welke dingen fout kunnen gaan. Je moet weer helemaal opnieuw beginnen.

Zo ook met Internetbankieren. Als er in je omgeving zich niemand bevindt die internetbankiert, dan zul je ook niet gauw zelf aan de gang gaan. Je weet niet hoe het moet, je weet niet hoe gevaarlijk het is, en je hoort allerlei spookverhalen.

Lees dan eens dit bericht waar ik uitleg wat internetbankieren is en van waar je ook verschillende demo’s kunt volgen over internetbankieren. Je kunt ook direct naar de website van drie keer kloppen gaan voor informatie over veilig internetbankieren.

Een stapje verder is het beleggen via het internet. Mooie mailtjes met grote beloften. Wat is waar en wat niet? Waar moet je op letten?

De Autoriteit Financiële Markten (van de overheid) heeft via haar website een onderdeel waarin ze uitlegt welke gevaren je loopt en wat je moet doen om te voorkomen dat je in de val trapt.

Het is de moeite waard om hier eens rond te kijken. Zo leer je wat phishing is, en er staat veel meer interessante (financiële) informatie.

IrmaBeginnerComputerGeld besparenInternetValkuilenVeilig internetafm,Afrika,drie keer kloppen,internetbankieren,Nigeria,nigerianen,phishing,Veilig internetVoor veel mensen is de eerste stap naar het internet een hele moeilijke. Ze hebben erg vervelende verhalen gehoord hoe het mis kan gaan, of worden door de media bang gemaakt. Het is alsof je op de planeet Mars (of Venus) wordt neergezet en je alle gebruiken en gevaren...Internet- en computerzaken voor beginners