Printers delen

Als je thuis meerdere computers hebt verzameld in een netwerk, dan is het handig als je de printer die aan een computer hangt kunt delen met alle aangesloten computers.
In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe dat dat moet.

Onder het filmpje vind je de tekst van het filmpje.

Het kan zijn dat het wat langer duurt voordat het filmpje is geladen.

Wil je het filmpje opnieuw bekijken druk dan op de F5 toets (functietoets) om de pagina te verversen.

Als u een thuisnetwerk hebt, kunt u een printer die is aangesloten op uw Windows Vista-computer, delen met iedereen op het netwerk. Een printer delen betekent dat iedereen op uw netwerk vanuit zijn of haar computer bestanden kan afdrukken op uw printer. We gaan kijken hoe u in Windows een printer kunt delen met andere mensen op uw netwerk.

Elke printer die op uw computer is aangesloten, kunt u delen. Als er aan meerdere computers op het netwerk een printer is gekoppeld, kunt u ze zelfs allemaal delen.

Voordat u een printer gaat delen, controleert u eerst de netwerkinstellingen. In het Netwerkcentrum van het Configuratiescherm schakelt u ‘Printer delen‘ in. Vervolgens moet het type locatie van het netwerk op Particulier staan. Dat betekent dat uw computer andere netwerkcomputers kan zien. Klik op Aanpassen als u dit moet wijzigen.

Nu stelt u de printer zelf zodanig in dat hij kan worden gedeeld. Open de map ‘Printer‘ in het Configuratiescherm. Klik met de rechtermuisknop op de printer die u wilt delen en klik op Delen. Op het tabblad Delen stelt u de printer zodanig in dat anderen hem vanuit hun computer kunnen gebruiken. U gaat de printer delen, en u typt een naam voor de printer die voor anderen herkenbaar is.

Nu is de printer toegankelijk voor anderen via het netwerk. Wel moet u op hun computer eerst nog naar de map ‘Printers‘ in het Configuratiescherm. Daar kiest u Een printer toevoegen. Kies vervolgens Netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen en selecteer uw printer. U kunt deze printer instellen als standaardprinter, zodat hij niet telkens apart hoeft te worden geselecteerd. Nu is op hún computer úw printer beschikbaar in de programma’s die zij gebruiken.

Dat was het! Nu weet u hoe u een printer kunt delen met andere mensen op uw netwerk.

IrmaComputerDiversVideoWindowsdelen,netwerk,printer,vistaAls je thuis meerdere computers hebt verzameld in een netwerk, dan is het handig als je de printer die aan een computer hangt kunt delen met alle aangesloten computers. In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe dat dat moet.Onder het filmpje vind je de tekst van het filmpje.Het kan zijn...Internet- en computerzaken voor beginners