Ik ken diverse mensen die als hobby schrijven of schilderen hebben.

Als je schrijft is het leuk als je je boek zou kunnen uitgeven. Dit was echter niet zo gemakkelijk. Je moest een uitgever vinden en de uitgever moest dan ook nog eens bekijken of je manuscript commercieel genoeg was om er (flink) op te kunnen verdienen.

Het gevolg was vaak dat het manuscript terug gestuurd werd met de mededeling: Helaas, …….

Dit is dankzij het internet veranderd. Je hebt nu uitgeverijen die jouw manuscript accepteren en drukken. Je moet echter zelf de kosten hiervoor betalen en het boek verkopen.

Dat geldt ook voor je schilderhobby. Je zorgt dat je je schilderijen als digitale afbeelding hebt. Je kunt dan kiezen om je schilderijen in een fotoboek te plaatsen, of om er een boek van te laten drukken.

Ik was al een hele tijd op zoek naar een website waar je dit allemaal kon. En er zijn er inmiddels al een aantal. Echter de prijzen zijn vrij hoog. En heel vaak moet je opstartkosten betalen.

Lulu.com boeken uitgeverTotdat ik via Computer Idee opmerkzaam werd gemaakt op de website Lulu.com. Hier kun je

je boeken tegen vaste kostprijzen (per bladzijde, kleur of zwart/wit) aanbieden. En tevens is het mogelijk je boek als Eboek aan te bieden.

Om een idee te krijgen van de kosten, kijk maar eens naar deze afbeelding.

Je kunt hier ook een aantal gratis Eboeks downloaden. Ik heb een tweetal op een rijtje voor je gezet:

LinkedIn, netwerking op het internet. Door Gert Cuppens

Digitale fotografie, een praktische gids voor de amateur fotograaf, een uitgave van de ANWB.


IrmaDiversFotografieGeld besparenInternetboek,ebook,fotoboek,hobby,Lulu,schilderen,schrijven,uitgeven,uitgeverijIk ken diverse mensen die als hobby schrijven of schilderen hebben. Als je schrijft is het leuk als je je boek zou kunnen uitgeven. Dit was echter niet zo gemakkelijk. Je moest een uitgever vinden en de uitgever moest dan ook nog eens bekijken of je manuscript commercieel genoeg was...Internet- en computerzaken voor beginners