Op je oude computer kon je goed mailen met behulp van Outlook Express. Nu je je nieuwe computer hebt met Vista of Windows 7, kun je dat programma nergens meer vinden.

Outlook Express is Windows Mail geworden.

Via het onderstaande filmpje van Microsoft wordt uitgelegd hoe dit mailprogramma werkt. Ook heel geschikt voor absolute beginners, omdat uitgelegd wordt hoe je een mailtje kunt opstellen, versturen, ontvangen en verwijderen. Ook wordt er uitgelegd hoe je een bijlage toe kunt voegen.

Onder het filmpje vind je de tekst uit de video.

Windows Mail is een programma bij Windows waarin u alles vindt om e‑mail te verzenden, te ontvangen en te beheren.

Als u aan de slag wilt gaan, hebt u eerst een internetverbinding en een e‑mailadres nodig. U kunt deze aanvragen bij de meeste Internet Service Providers (vaak een ISP genoemd).

Windows MailU kunt Windows Mail openen vanuit het menu Start. Wanneer u het programma voor het eerst start, moet u de informatie invoeren die u van uw ISP hebt gekregen.
Daarna ziet u uw Postvak IN. Hier worden alle e‑mailberichten weergegeven die u ontvangt.
Bericht verzenden
Bericht verzenden met Windows Mail
Voordat we naar de berichten in uw Postvak IN kijken, gaan we een e‑mail aan iemand schrijven en versturen. U begint een nieuw bericht door op Mail maken (Nieuw bericht) te klikken.
Een nieuw bericht maken met Windows mail
Een nieuw bericht maken
Elk bericht dat u verstuurt, heeft een e‑mailadres nodig voor de persoon aan wie u het bericht verstuurt. Als u het bericht naar meerdere personen wilt sturen, scheidt u elk e‑mailadres met een komma…zo. Op de onderwerpregel typt u een korte beschrijving van het bericht. En hier, in het berichtgebied, typt u wat u wilt zeggen.
PaperclipAls u wilt, kunt u ook bestanden en afbeeldingen in uw e‑mail opnemen. U bevestigt een document of afbeelding aan uw bericht, door op de paperclip te klikken en het bestand of de afbeelding te selecteren. Ziet u dat de naam van de afbeelding hier komt te staan?
Wanneer u klaar bent met uw bericht, kunt u het versturen.

Als u wilt controleren of uw bericht verzonden is, kijkt u hier in uw map Verzonden items. Hier wordt een kopie van elk verzonden bericht opgeslagen, voor het geval u het later nodig hebt.

Windows Mail controleert automatisch op nieuwe e‑mail en werkt uw Postvak IN bij. Maar u kunt ook op elk moment zelf op nieuwe berichten controleren door op deze knop te klikken. Het lijkt erop dat er net een nieuw bericht is aangekomen.

Ziet u dat het dezelfde onderwerpregel heeft met de letters RE? Zo kunt u zien dat het een antwoord is op een ander bericht. En aan deze paperclip kunt u zien dat er een bestand of afbeelding aan het bericht bevestigd is. U opent het bericht door erop te dubbelklikken. Klik hier om het bericht te beantwoorden.

We gaan nu kijken naar de andere berichten in uw Postvak IN, en hoe u ze kunt organiseren. U kunt op elke kolomkop klikken—Van, Onderwerp of Ontvangen— om uw berichten op die categorie te sorteren.

Klik op de knop Van als u berichten alfabetisch op afzender wilt sorteren. Als u uw berichten wilt sorteren op de datum waarop u ze ontvangen hebt, klikt u op Ontvangen. De nieuwste berichten staan bovenaan. Klik nogmaals op Ontvangen, en de berichten worden van oudste tot nieuwste gerangschikt. Ziet u dat dit pijltje van richting verandert?

Tot slot kunt u een bericht verwijderen dat u niet langer nodig hebt. Klik op het bericht en klik dan op de knop Verwijderen. Alle verwijderde berichten worden naar de map Verwijderde items verplaatst. Berichten blijven in deze map staan, tot u ze permanent verwijdert.

Nu weet u hoe u Windows Mail kunt gebruiken om uw berichten te versturen, ontvangen en beheren.


IrmaBeginnerE-mailVideobeantwoorden,bericht verwijderen,e-mail,e-mail versturen,nieuw bericht,Outlook express,versturen,Windows MailOp je oude computer kon je goed mailen met behulp van Outlook Express. Nu je je nieuwe computer hebt met Vista of Windows 7, kun je dat programma nergens meer vinden.Outlook Express is Windows Mail geworden.Via het onderstaande filmpje van Microsoft wordt uitgelegd hoe dit mailprogramma werkt. Ook heel...Internet- en computerzaken voor beginners