PowerPoint presentatie

Ze zijn enorm populair, die PowerPoint presentaties met mooie afbeeldingen en spreuken. Op de achtergrond hoor je vaak muziek gedurende de hele presentatie.

Een PowerPoint presentatie maken, is niet zo heel moeilijk. Wat wel lastiger is, is de muziek op de achtergrond.

Van Mp3 naar wav

Muziek die je kunt downloaden is meestal in het mp3 formaat. Maar PowerPoint weet niet wat hij met het mp3 formaat moet doen.
Echter wel met het wav formaat. Maar een wav muziekje is vele malen groter als een mp3 muziekje. Daarom moet de wav veel kleiner gemaakt worden.

Audacity

Dat kun je doen met behulp van het gratis programma Audacity.
Met dit programma kun je een mp3 liedje omzetten naar een wav liedje en het een stuk kleiner maken.

Werkwijze

Allereerst laat ik zien hoe je het programma kunt downloaden.
In een nog te verschijnen artikel hoe je een mp3 kunt converteren naar een wav bestand met Audacity.

En er is nog een artikel in de maak waarin ik laat zien hoe je binnen PowerPoint (2007, en ouder) dit wav bestand moet invoegen om het gedurende de hele presentatie te horen.

Audacity downloaden.

Audacity kun je hier downloaden.

De volgende video laat zien hoe je Audacity kunt downloaden en installeren.

IrmaMicrosoft OfficePowerPointSoftwareVideoAudacity,mp3,muziek toevoegen,powerpoint,Presentatie,wavPowerPoint presentatie Ze zijn enorm populair, die PowerPoint presentaties met mooie afbeeldingen en spreuken. Op de achtergrond hoor je vaak muziek gedurende de hele presentatie. Een PowerPoint presentatie maken, is niet zo heel moeilijk. Wat wel lastiger is, is de muziek op de achtergrond. Van Mp3 naar wav Muziek die je kunt downloaden...Internet- en computerzaken voor beginners