Lezingen.
Al diverse jaren verzorg ik lezingen op het gebied van veilig internet aan ouders van kinderen op lagere – en middelbare scholen. Deze presentaties worden vaak op verzoek van een ouderraad in de vorm van een ouderavond gegeven.

Wat wordt er gedurende de lezing behandeld?
Nou dat ligt een beetje aan de scholen die ik bezoek. De lagere scholen hebben de nadruk op veilig internet en voorlichting aan de ouders, de middelbare scholen op zichtbaarheid, privacy en weerbaarheid van de leerlingen op het internet.
Zijn er bepaalde problemen op een school, dan kan daar extra aandacht aan gegeven worden.
Ook kan de schoolleiding gebruik maken van de mogelijkheid om hun internetbeleid aan de ouders uit te leggen.

Items die o.a. behandeld worden.
Msn, gamen en gameverslaving, profielsites, pesten, privacy, ergonomie, regels en afspraken.

Ook aan leerlingen?
Ja, het is mogelijk om in de klas aan de kinderen voorlichting te geven over veilig internetgebruik en MSN (waar ook tips worden gegeven wat te doen als je gepest wordt). Normaal gesproken vanaf groep 5. Maar meestal wordt dat al via een leerkracht verzorgd, vraag het aan de school.

Presentatie tijd: 19.30 – 22.00, inclusief een pauze van ong. 15 min.
Kosten presentatie ouderavond: € 300 excl. reiskosten.

Workshop Screencasts maken:

Een steeds groter aantal docenten maakt eigen videolessen voor gebruik in de klas.
Hoe gaat dat nu, hoe doe je dat?
Tijdens een workshop van een dag gaan we samen een interactieve videoles maken. In het theoretische gedeelte worden de benodigde (eventueel gratis) programma’s besproken.
Achteraf zijn de behandelde onderdelen te bekijken via screencasts.

Deze workshop kan op locatie gegeven worden. Je moet dan zelf voor een computerlokaal zorgen met pc’s aangesloten op het internet en een beamer.
Duur: 1 dag (10.00-12.00 en van 13.30-15.30)
Kosten: € 750

Neem contact met me op.

IrmaBeginnerDiversInternetMsnPresentatiePrivacyScreencastSoftwareVeilig internetWinkcursus,cursussen,lezingen,workshopsLezingen. Al diverse jaren verzorg ik lezingen op het gebied van veilig internet aan ouders van kinderen op lagere - en middelbare scholen. Deze presentaties worden vaak op verzoek van een ouderraad in de vorm van een ouderavond gegeven. Wat wordt er gedurende de lezing behandeld? Nou dat ligt een beetje aan...Internet- en computerzaken voor beginners