Er is een nieuwe versie van het besturingssysteem Ubuntu uit. Versie 10. Gratis.

Ubuntu wordt steeds meer een serieuze concurrent voor Windows. Misschien niet zo gelikt qua uiterlijk, maar veiliger en uitermate doeltreffend als je wilt internetten of kantoortoepassingen wilt draaien.

In combinatie met OpenOffice (het gratis alternatief voor Ms Office) en Firefox (het alternatief voor Internet Explorer) heb je een goed systeem! Deze programma’s zijn standaard aanwezig in Ubuntu.

Echter Ubuntu is nog steeds geen Windows, en je moet wel goed kunnen lezen en opletten om het te kunnen installeren op je harde schijf. Doe het bij voorkeur niet op een computer die je niet kunt missen!

Het besturingsprogramma moet worden gedownload en daarna op een cd worden gebrand.

Je stopt de cd in de computer en start daarna de computer op. Je kunt kiezen voor een test versie om te kijken of het iets is (de live versie), of je gaat het echt installeren.

Heb je geen cd slede, dan is er ook een mogelijkheid om Ubuntu als proef van een USB stick te draaien, waarna je het alsnog kunt installeren.

Hier kun je Ubuntu downloaden! (En wil je een netbook versie hebben, omdat daar geen cd inzit, dan kun je de usb versie hier downloaden)

In het filmpje hieronder vind je een uitleg (door Jesse) over de installatie van Ubuntu. (Let niet op de spelfouten!)

Tenslotte, zoek je meer informatie en hulp? Er is een Nederlandstalig documentatie wiki, waar je diverse handleidingen kunt vinden.

IrmaComputerUbuntuVideodownloaden,installeren,UbuntuEr is een nieuwe versie van het besturingssysteem Ubuntu uit. Versie 10. Gratis. Ubuntu wordt steeds meer een serieuze concurrent voor Windows. Misschien niet zo gelikt qua uiterlijk, maar veiliger en uitermate doeltreffend als je wilt internetten of kantoortoepassingen wilt draaien. In combinatie met OpenOffice (het gratis alternatief voor Ms Office)...Internet- en computerzaken voor beginners