Uitzendingen via omroep Max

Via omroep Max is er een serie afleveringen uitgezonden met als titel Iedereen kan Internetten.
Dit is gedaan om de laatste digibeten (toch nog altijd meer dan een miljoen Nederlanders) over de drempel te helpen.
In 2009 en in 2010 zijn deze afleveringen uitgezonden.

De komende dagen zal ik hier een aantal berichten besteden aan deze afleveringen.
Wil je meer weten, kijk dan ook eens op de website die speciaal voor beginnende internetters is ingericht.

Deze website wordt ook regelmatig vernoemd in de video.
De video wordt afgespeeld met behulp van Microsoft Silverlight.
Krijg je het filmpje niet te zien, dan kun je het programma Silverlight hier (laten) installeren.

Je kunt deze aflevering beeldschermvullend bekijken door rechtsonder in het filmpje te klikken op de 4 pijltjes die ieder naar een hoek wijzen. Je ziet die pijltjes tevoorschijn komen op het moment dat je er met de muis over heen gaat.
Wil je weer terug naar het normale formaat, klik dan weer met je muis rechtsonder op de 4 pijltjes die naar binnen wijzen, of druk op de Esc toets van het toetsenbord, die linksboven zit.

Gezondheid

Henny Huisman gebruikt het internet vooral voor het zoeken naar informatie. Het internet is een grote database van informatie. Je kunt onder andere informatie vinden over gezondheid. Bij het voedingscentrum vindt u bijvoorbeeld informatie over gezond eten. In de Verlenging hebben het we het met huisarts Ted van Essen over gezondheid. In hoeverre is de huisarts benaderbaar via internet? De bezoekers van het internetcafé in zorgcentrum Nieuw Vredeveld beoordelen NU.nl en de accessoire van de week is Spotify. Herbert Blankesteijn legt in zijn column uit wat Triple Play is.

Bellen via het internet

Deze week in de Verlenging van Iedereen Kan Internetten een gesprekje met Arnoud Engelfriet over auteursrechten. Kun je zonder problemen filmpjes van internet halen of juist online zetten? De senioren uit Amstelveen kijken naar de website tvgids.nl en we bespreken een mini cameraatje. De column van Herbert Blankesteijn gaat over internetvideo. Het internet biedt naast ontzettend veel informatie ook diverse communicatiemogelijkheden. Eén van deze mogelijkheden is bellen via het internet. Wil je net als Tineke de Nooij leren Skypen?

Foto’s en video’s op het internet

Je eigen website

Het internet biedt veel informatie, maar er bestaat ook een mogelijkheid om zelf informatie op internet te plaatsen. Door onder andere een weblog bijhouden, dat is een dagboek op internet. De 87-jarige Maria Griepink-Berendse is de oudste weblogger van Nederland. Daarnaast kun je ook schrijven over je hobbies op het internet. Herman Hietbrink schrijft recensies van kookrecepten op het internet.

Toekomst?

In deze laatste verlenging van Iedereen Kan Internetten horen we van trendwatcher Vincent Evers hoe internet zich in de toekomst ontwikkelt. De bezoekers van het internetcafé in zorgcentrum Nieuw Vredeveld kijken naar Google Maps. We bekijken twee verschillende mogelijkheden van navigatie. En ook de column van Herbert Blankesteijn gaat over navigeren.

InternetbegeleidingBeginnerBeveiligingComputerDiversFotografieFunGeen categorieGoogleInternetPrivacySociale netwerkenSpelletjesVeilig internetVideoBeginner,digibeet,Fotografie,Internet,kopen,Spelletjes,veiligheid,zoekenUitzendingen via omroep Max Via omroep Max is er een serie afleveringen uitgezonden met als titel Iedereen kan Internetten. Dit is gedaan om de laatste digibeten (toch nog altijd meer dan een miljoen Nederlanders) over de drempel te helpen. In 2009 en in 2010 zijn deze afleveringen uitgezonden. De komende dagen zal ik...Internet- en computerzaken voor beginners