Het moet niet gekker worden!

Hackers

Ik kreeg zojuist een mailtje van ING dat hackers de website aanvallen.ING

Of ik even met mijn persoonlijke gegevens via een onduidelijk webadres wilde inloggen.

Voor mij is het overduidelijk een poging door criminelen om mijn persoonlijke gegevens te krijgen. Maar is dat ook zo voor jou?

Daarom hieronder het bericht met als waarschuwing: mocht je er ook zo een krijgen: reageer hier niet op!!!

(De betreffende links heb ik eruit gehaald)

Het phishing bericht

Rotterdam, 7 januari 2011

0024910

Betreft: hackers actief op MijnING.nl!

Geachte heer/mevrouw,

Afgelopen donderdag is onze server mijnING.nl aangevallen door hackers. Wij zijn bezig met ons onderzoek dat onlangs is ingesteld en hopen binnenkort deze hackers te ontmaskeren. Tijdelijk is het noodzakelijk dat alle ING klanten die gebruik maken van mijnING.nl nu momenteel op de onderstaande website inloggen. U kunt inloggen met uw oorspronkelijke inloggegevens. Als u eenmaal met uw bestaande gegevens heeft ingelogd, ontvangt u binnen 5 werkdagen een Activeringscode per post en een nieuwe website per e-mail waar u de Activeringscode in zal moeten voeren. Na het invoeren van uw Activeringscode is ons beveiligingsprocedure voltooid.
Om er zeker van te zijn dat u persoonlijk de Activeringscode in ontvangst neemt, verstuurt de ING de activeringscode als ‘brief met legitimatie’. Deze kunt u alleen persoonlijk aannemen van de TNT-bezorger als u een geldig legitimatiebewijs op uw naam kan laten zien (paspoort, Nederlands rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart en Europese identiteitskaart).
Let op!! Dit Activeringscode ontvangt u alleen als u al een keer op de nieuwe website bent ingelogd.
Let op!! Vul deze Activeringscode niet op uw MijnING.nl, wij zijn nog bezig om de website volledig te beveiligen tegen actieve hackers! Vul deze in op de nieuwe website die u binnen 5 werkdagen na inloggen op de onderstaande website ontvangt!


Klik hier! Voor de beveiligd website
(Het kan zijn dat sommige computers het moeilijk hebben met de capaciteit van de website en niet alles meer zichtbaar is)

Lukt dit niet? Kopieer de onderstaande link en plak deze in uw Internet Explorer.

InternetbegeleidingBeginnerBeveiligingComputerE-mailInternetVeilig internetbankieren,phishing,waarschuwingHet moet niet gekker worden! Hackers Ik kreeg zojuist een mailtje van ING dat hackers de website aanvallen. Of ik even met mijn persoonlijke gegevens via een onduidelijk webadres wilde inloggen. Voor mij is het overduidelijk een poging door criminelen om mijn persoonlijke gegevens te krijgen. Maar is dat ook zo voor jou? Daarom...Internet- en computerzaken voor beginners