Maak een backup van Gmail:

Het best kan je met Gmail Backup: http://www.gmail-backup.com/download het hele e-mail archief op je lokale schijf opslaan.

De mails blijven dan beschikbaar omdat je de mails in de backup gewoon kunt openen met een gangbaar e-mailprogramma als Windows Live Mail en Thunderbird.

Gmail Backup is geen programma van Google zelf. Dit programma is van een derde partij en helaas engelstalig, al is het niet moeilijk.

Maak een backup van je contactpersonen:

Als je ook de contactpersonen wil opslaan doe je dat door in contactpersonen (bij “Meer acties“) een export te doen als .csv-bestand.
Dat bestand kan je openen in een spreadsheet om de inhoud te bekijken of om die contactpersonen te importeren naar je eigen contactpersonen.

 

 

Het beëindigen van een GMail account:

Stel in het Gmailaccount in (bij “Instellingen” => “Doorsturen en POP/IMAP”) dat alle mails doorgestuurd moeten worden naar je eigen e-mailaccount.

Je hebt nu de keuze:

A. je doet niets meer, dan wordt na 9 maanden het account automatisch verwijderd, zolang je tenminste niet meer inlogt op dat account.
B. je gaat naar de accountinstellingen van dat account via “Instellingen” => “Accounts en import” helemaal onderaan naar “Instellingen voor Google-account”. Daar kan je nadat je geklikt hebt op “Wijzigen” naast “Mijn producten” het account verwijderen. Je zal dan nog 60 dagen de mail die naar dat adres wordt verstuurd kunnen ontvangen.


Realiseer je dat, nadat het account is verwijderd, het nooit meer mogelijk zal zijn de gebruikte accountnaam weer te activeren.

(Met dank aan Kees D)

 

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/10/gmail-logo.png?fit=400%2C300&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/10/gmail-logo.png?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingE-mailGoogleInternetaccount,backup,Gmail,verwijderen Maak een backup van Gmail: Het best kan je met Gmail Backup: http://www.gmail-backup.com/download het hele e-mail archief op je lokale schijf opslaan.De mails blijven dan beschikbaar omdat je de mails in de backup gewoon kunt openen met een gangbaar e-mailprogramma als Windows Live Mail en Thunderbird.Gmail Backup is geen programma van...Internet- en computerzaken voor beginners