Dankzij mijn dochter kom ik op digitale plaatsen waar ik uit mezelf nooit op zou zijn gekomen.

Zo is ze nu als een gek aan het pianospelen.
Dankzij Sylvia Samson, haar zanglerares, die haar erop wees dat je veel toonvaster bent als je jezelf op de piano begeleidt.

Maar hoe leer je nu al die moderne liedjes als je niet elke keer 17 euro wilt uitgeven voor bladmuziek, waarvan je driekwart nooit gebruikt?

Vroeger leerde ik pianospelen door het naspelen van liedjes die ik had opgenomen op muziekcassettes.

Elke keer stoppen, proberen, terugspoelen, luisteren, naspelen, enz. Ik kon dat uren volhouden. Achteraf gezien moeten mijn ouders toch gek geworden zijn van mij…

Nu zet mijn dochter haar laptop op de piano, zet Youtube op en zoekt een filmpje op waarin uitgelegd wordt hoe je een tophit kunt spelen….

Hieronder een voorbeeld.

Niet alleen piano kun je via Youtube leren, ook gitaar:

InternetbegeleidingBeginnerDiversFunInternetMuziekVideogitaar,instructie,piano,Video,youtubeDankzij mijn dochter kom ik op digitale plaatsen waar ik uit mezelf nooit op zou zijn gekomen. Zo is ze nu als een gek aan het pianospelen. Dankzij Sylvia Samson, haar zanglerares, die haar erop wees dat je veel toonvaster bent als je jezelf op de piano begeleidt. Maar hoe leer je...Internet- en computerzaken voor beginners