Hulp bij de begeleiding

Op Hyves, het sociale netwerk, maken steeds meer jongere kinderen een profiel aan.

Dat vergt begeleiding van de ouders.

Daarom heeft Hyves een aantal pagina’s gemaakt voor de ouders en tips voor veilig Hyven.

Lespakket

Daarnaast heeft Hyves een lespakket aangemaakt voor de basisschool.
Dit lespakket wordt elke drie maanden up-to-date gemaakt zodat het inspeelt op de modernste ontwikkelingen.

Dat lespakket kun je ook via deze link downloaden (rechtermuisknop op link en kiezen voor link opslaan als). Dit lespakket is speciaal ontwikkeld voor docenten, maar ook interessant voor ons om ons er eens in te verdiepen!

In elke les worden onderwerpen behandeld die zich op Hyves of op een ander sociaal netwerk kunnen afspelen, zoals cyberpesten of afspreken met iemand die je niet kent.

De lessen kunnen in een reeks worden gegeven of apart. Je kunt dus zelf een samenstelling maken.

Het lespakket is onderverdeeld in de drie grote thema’s: zelfpresentatie en privacy, respectvol communiceren en kritisch omgaan met informatie en beelden. Bij de methodieken horen werkbladen voor de leerlingenen is er extra informatie en tips voor de leerkracht.

Verder bevat het pakket links naar websites met aanvullende informatie.

Ook vind je hier een zevental links naar Youtubefilmpjes met aanvullend beeldmateriaal.

InternetbegeleidingInternetPrivacySociale netwerkenVeilig internetHyves,sociale media,sociale netwerken,Veilig internetHulp bij de begeleiding Op Hyves, het sociale netwerk, maken steeds meer jongere kinderen een profiel aan. Dat vergt begeleiding van de ouders. Daarom heeft Hyves een aantal pagina's gemaakt voor de ouders en tips voor veilig Hyven. Lespakket Daarnaast heeft Hyves een lespakket aangemaakt voor de basisschool. Dit lespakket wordt elke drie maanden up-to-date...Internet- en computerzaken voor beginners