Vroeggah..

In de jaren 70 vond ik het jammer dat ik niet 10 jaar eerder geboren was. Dan had ik de hippie periode veel bewuster mee
kunnen maken! Ik was namelijk een enorme idealist: Peace, love and happiness. Vanaf de jaren 80 begon dat te veranderen. De techniek veranderde, de noviteiten wisselden elkaar steeds sneller af. En…. de homecomputer deed zijn intrede. Goh, wat kon dat ding toch weinig in die begin periode! Was ik maar 10 jaar later geboren…. Ik kon niet wachten tot de toekomst.

Toekomst

En dat gevoel is gebleven. Voor wat de techniek betreft zijn dit hele leuke interessante tijden! In ieder geval wel voor mij.
Zo vond ik via Freshgadgets.nl een hele leuke bijdrage over Augmented Reality.
Tegen de tijd dat ik te oud ben om zelf te rijden, zal deze toekomstmuziek (hoop ik) werkelijkheid zijn:

Achterhaald

Zo is de wereld om ons heen enorm in beweging. Wat gisteren nog hip en modern was, is vandaag alweer achterhaald.
Zo geldt dit ook voor het sms-sen mbv het mobieltje. Terwijl de meesten van mijn generatie er net aan zijn gewend, is het alweer uit.

Whatsappen en Skypen is het helemaal tegenwoordig!

De telecomproviders zijn hier niet blij mee.
Groot geworden in amper 10-15 jaar door het enorme sms-gebruik, zien ze de levenscycli van hun producten alweer eindigen.
En wat gaan ze nu doen? Drastisch de prijzen verhogen!!!

Zo kon ik vorig jaar nog een mobieltje met een (onbeperkt) internet abonnement voor €17,50 afsluiten. Als het aan de providers ligt moet ik binnenkort (vanaf 5 september) voor hetzelfde abonnement minimaal het dubbele betalen en zal de verbinding de helft langzamer zijn.

Tijd voor nieuwe initiatieven en aanbieders

Gelukkig is er een alternatief. Internetten via Wifi. Dat kan alleen maar daar waar je toegang hebt tot het internet via Wifi.
Echter steeds meer plaatsen (thuis, restaurants, café’s, binnensteden) ondersteunen Wifi, vaak gratis aangeboden.

En nu is er een ontwikkeling gaande die Wifi over een veel grotere afstand ondersteund dan enkele tientallen meters: de nieuwe standaard 802.22! Alweer via de website van Freshgadgets.nl las ik dit bericht.

Nu mobiel internetten heel duur gaat worden, zullen dit soort initiatieven gauw omarmt gaan worden! Want zeg nu zelf, ben jij bereidt om tussen de 30 en 100 euro (!) per maand te betalen voor mobiel internet?

Ik niet!!

InternetbegeleidingDiversGeld besparenInternetSmartphoneabonnement,augmented reality,draadloos internet,mobiel internet,toekomst,wifiVroeggah.. In de jaren 70 vond ik het jammer dat ik niet 10 jaar eerder geboren was. Dan had ik de hippie periode veel bewuster meekunnen maken! Ik was namelijk een enorme idealist: Peace, love and happiness. Vanaf de jaren 80 begon dat te veranderen. De techniek veranderde, de noviteiten...Internet- en computerzaken voor beginners