Ik wist al via via dat verzekeringsmaatschappijen het internet afstruinen om te kijken of hun (potentiële) klanten te duur zijn om te verzekeren, of in hun ogen een onterechte ziektekosten vergoeding krijgen. Nu heb ik eindelijk ook bewijs, weliswaar in de vorm van een oud artikeltje (2009), maar toch!

Hieronder een stuk uit het artikeltje dat geplaatst werd door de NOS. En nogmaals de waarschuwing: Als je niet wilt dat iemand een bepaalde foto of artikel van jou op het internet leest, plaats het dan niet! Ongeacht of het afgeschermd is.

Vrouw verliest verzekering vanwege Facebook-foto

Een Canadese vrouw is haar ziektenkosten-verzekering kwijtgeraakt, omdat ze lachend op de foto stond op netwerksite Facebook.

De 29-jarige Nathalie Blanchard zat al anderhalf jaar depressief thuis en kreeg van haar verzekering maandelijks een bedrag uitgekeerd. Maar daar stak de verzekeraar Manulife deze herfst een stokje voor, omdat haar depressie voorbij zou zijn.

Strandfoto’s 
De verzekering concludeerde dat aan de hand van netwerksite Facebook. Blanchard publiceerde daarop foto’s tijdens haar verjaardag in een café en kiekjes van een vakantie aan het strand.

Lees de rest van het artikel.

InternetbegeleidingFacebookInternetPrivacySociale netwerkenFacebook,Privacy,sociale netwerken,verzekeringIk wist al via via dat verzekeringsmaatschappijen het internet afstruinen om te kijken of hun (potentiële) klanten te duur zijn om te verzekeren, of in hun ogen een onterechte ziektekosten vergoeding krijgen. Nu heb ik eindelijk ook bewijs, weliswaar in de vorm van een oud artikeltje (2009), maar toch! Hieronder...Internet- en computerzaken voor beginners