Mail

Vandaag kreeg ik (netjes) in mijn spambox een bericht over een geannuleerde betaling.
Dit bericht hoorde daar ook echt thuis.
Ik kijk vaker in mijn spambox om te kijken hoe men probeert mijn gegevens op slinkse manieren te verkrijgen.

Het nevenstaand bericht is nieuw, of juist heel erg oud.

Virussen

Vroeger werden er vaak virussen per mail mee verstuurd. Dat gebeurd nu een stuk minder. De criminelen hebben hun aandacht steeds meer verlegd naar websites die de mensen om de tuin moeten leiden of geïnfecteerd zijn.

Dit is het eerste mailtje in lange tijd dat weer probeert om je zover te krijgen om een bestand te downloaden.

Om de tuin leiden

Zoals je ziet geeft Gmail netjes aan dat dit bericht niet helemaal te vertrouwen is (tekst in het rood). Aan de onderkant van het bericht staat in het blauw een link. Volgens de tekst erachter is dit een pdf, een tekstbestand, waarin staat waarom de transfer is geannuleerd.

Pdf of exe?

Echter het bestand is geen pdf, het is een uitvoerbaar bestand. Je moet altijd kijken naar de laatste drie letters achter de punt. Dat is in dit geval .exe!

Waarschijnlijk zal je in dit geval een programma downloaden waarmee een onverlaat op afstand jouw computer kan overnemen!

Veilig internetten

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
Klik ook hier niet op een link in een mail van een afzender die je niet kent!

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/11/beveiligingfull.jpg?fit=640%2C250&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/11/beveiligingfull.jpg?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingBeveiligingComputerE-mailInternetVeilig internete-mail,exe,Gmail,pdf,Veilig internetMail Vandaag kreeg ik (netjes) in mijn spambox een bericht over een geannuleerde betaling. Dit bericht hoorde daar ook echt thuis. Ik kijk vaker in mijn spambox om te kijken hoe men probeert mijn gegevens op slinkse manieren te verkrijgen. Het nevenstaand bericht is nieuw, of juist heel erg oud. Virussen Vroeger werden er...Internet- en computerzaken voor beginners