Populair

In een hoog tempo wordt Facebook steeds populairder in Nederland.

Was Hyves de afgelopen jaren dè grote hype, nu lijkt Facebook de fakkel te hebben overgenomen.

Middelbare scholieren verlaten massaal Hyves omdat steeds jongere kinderen op Hyves zitten, en zij willen zich daarvan distantiëren.

Ook steeds meer volwassenen maken de overstap. Vaak worden beiden profielsites naast elkaar bijgehouden. Op het moment dat het merendeel van de contacten op Facebook zit, wordt definitief de overstap gemaakt.

Verschil Hyves en Facebook

Hyves is erg laagdrempelig en een kind kan de was doen. De pagina kan helemaal naar eigen wensen “gepimpt” worden wat het erg aantrekkelijk maakt voor de jongsten onder ons en de creatievelingen. Echter een gedeelte van de mensen vindt dit storend en wordt het gepimpte profiel standaard op uit gezet.

Hyves is eigenlijk alleen toegankelijk voor het gedeelte van de wereldbevolking dat Nederlands spreekt.

Ga je op vakantie in Frankrijk, dan is het gemakkelijk om die nieuwe Nederlandse vrienden toe te voegen via Hyves en zo contact te houden. Maar dat leuke franse stelletje weet niet wat je met Hyves bedoelt…

Facebook is internationaal.

Familie, vrienden en kennissen in het buitenland?  Facebook!

Fan van bepaalde artiesten, kunstenaars, bedrijven, producten? Facebook!

Vindt gelijkgestemden over de gehele wereld ipv alleen in Nederland!

Organiseer evenementen of feesten in zeer korte tijd mbv Facebook!

Kijk ongegeneerd naar al die mensen uit diverse landen, hun hobbies, hun interesses, hun foto’s, hun video’s, hun relaties, hun ruzie’s…..
Dat kan alleen maar als je een Facebook account hebt!

13+

Net zoals alle social media (ook Hyves), is Facebook bedoeld voor kinderen vanaf 13 jaar. Waarom? Je kunt heel gemakkelijk contact maken met vreemde mensen. Je kunt heel gemakkelijk privacy gevoelige materiaal verspreiden over de rest van de wereld. Speel een spelletje via de sociale media en geef je mobiele telefoonnummer en voordat je het weet ben je heel wat eurootjes armer…

Daarom is het belangrijk om als ouder van kinderen op de hoogte te zijn wat Facebook is, wat het inhoudt, en hoe het werkt!

Handleiding

Ik heb zitten denken om een handleiding voor Facebook te maken. Maar inmiddels zijn er al diverse handleidingen op het internet verschenen. Omdat ik meer in beelden geloof dan in woorden, heb ik een aantal video’s verzameld waarin uitgelegd wordt hoe Facebook werkt.

Bedrijfsleven

Omdat Facebook ook in Nederland wordt omarmd door de particulieren, zijn er de bedrijven als de kippen bij om ook hier hun producten aan de man te brengen. Maar ook voor veel mensen in het bedrijfsleven is het social media gebeuren relatief nieuw en ook moeilijk omdat zij er niet in zijn opgegroeid.

Daarom springen er weer nieuwe bedrijven in dit gat om hun hulp aan te bieden. Dit gebeurt ook in de vorm van (video)handleidingen. Een aantal van deze video’s heb ik hieronder gezet. Omdat ze eigenlijk gemaakt zijn met het bedrijfsleven in het achterhoofd, zullen er ook items besproken worden die wellicht voor de particulier minder interessant zijn.

De bronnen van deze video’s vind je onderaan de pagina.

Ben je geïnteresseerd in informatie over het adverteren via Facebook?
Dan is dit bericht op Likeconomics.nl een echte aanrader!

Veel plezier ermee!

Rustige uitleg Facebook profiel aanmaken

Status updates maken

Vriendenlijsten maken

Je vrienden verbergen

Privacy instellingen

Facebook account verwijderen

Verwijder je Facebook account

 

Justconnecting

Generation XY

Pal Jasken

Online videohulp

 Hoe kom je op je tijdlijn?

Klik op de afbeelding om het te vergroten.

Hoe kom je op je tijdlijn FB

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/11/socialenetwerkenfull.jpg?fit=640%2C250&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/11/socialenetwerkenfull.jpg?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingFacebookInternetSociale netwerkenaccount verwijderen,Facebook,Facebook groep,Facebook profiel,handleiding,Like,privacy Facebook,sociale media,status updates,vriendenlijstenPopulair In een hoog tempo wordt Facebook steeds populairder in Nederland. Was Hyves de afgelopen jaren dè grote hype, nu lijkt Facebook de fakkel te hebben overgenomen. Middelbare scholieren verlaten massaal Hyves omdat steeds jongere kinderen op Hyves zitten, en zij willen zich daarvan distantiëren. Ook steeds meer volwassenen maken de overstap. Vaak worden...Internet- en computerzaken voor beginners