Een libdub is typisch iets voor het internet.

De bedoeling is dat je met een (grote) groep mensen playbackt op een liedje terwijl je een route aflegt.

Dit wordt gefilmd in één take en op Youtube geplaatst.

Het wordt vaker gedaan om bedrijven of scholen te promoten.

Bekijk het onderstaand filmpje maar eens over de libdub van de universiteit van Groningen vorig jaar.

Eerste libdub

De eerste bekende libdub is door het amerikaanse leger in Irak gemaakt.

Beroemd en getrouwd

En wil je beroemd worden?

Bekijk dan deze eerste originele libdub huwelijksaanzoek, geplaatst op 25 mei 2012 (!) en nu reeds bijna 15 miljoen keer bekeken!!

Nog meer?

De smaak te pakken?

Zoek via Youtube maar eens op libdub, voor het gemak heb ik hier reeds de link klaargezet: Libdubs bekijken via Youtube (klik met rechtermuisknop op de link en kies voor Openen in nieuw tabblad/venster, anders krijg je alleen maar een witte pop-up venster te zien.)

TV

Oh ja, tot slot: de televisie heeft het fenomeen ook ontdekt.

Bekijk hier het artikel geplaatst op de website van Laurien Verstraten met het verhaal over een jongen die in elkaar is geslagen bij het verlaten van een café.
De NCRV heeft hierover een aflevering gemaakt met een libdub, speciaal voor hem om hem te steunen.

Op de website van Laurien is deze libdub ook te bekijken.

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2012/07/libdub.jpg?fit=480%2C360&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2012/07/libdub.jpg?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingBeginnerDiversFunInternetMuziekYoutubehuwelijksaanzoek,libdupEen libdub is typisch iets voor het internet. De bedoeling is dat je met een (grote) groep mensen playbackt op een liedje terwijl je een route aflegt. Dit wordt gefilmd in één take en op Youtube geplaatst. Het wordt vaker gedaan om bedrijven of scholen te promoten. Bekijk het onderstaand filmpje maar eens...Internet- en computerzaken voor beginners