Gmail is vernieuwd en daardoor hebben sommige mensen wat problemen met de contactpersonen.

Hieronder vind je meer hulp.

Contactpersonen maken

  1. Klik in de linkerbovenhoek van je Gmail-pagina op Gmail en selecteer Contacten.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de knop Nieuwe contactpersoon.
  3. Geef de gegevens van je contactpersoon op in de betreffende velden. Alle gegevens die je invoert, worden automatisch opgeslagen.


Opmerking: deze instructies werken alleen met de standaardversie van Gmail. Als ze niet overeenkomen met wat je ziet, upgrade je naar een volledig ondersteunde browser.

 

 

Automatisch contactpersonen toevoegen uitzetten.

Ik heb gemerkt dat e-mailadressen aan mijn contactpersonen worden toegevoegd, ook al heb ik ze niet zelf toegevoegd.

Elke keer wanneer je de functies ‘Antwoorden’, ‘Allen beantwoorden’ of ‘Doorsturen’ gebruikt om mail te sturen naar adressen die nog niet in je lijst met contactpersonen staan, worden die adressen automatisch door Gmail aan je lijst van Contactpersonen toegevoegd. Verder wordt je lijst met contactpersonen automatisch bijgewerkt als je een bericht markeert als ‘Geen spam’, zodat berichten van deze afzender in het vervolg in je postvak IN worden bezorgd. Als deze adressen niet direct worden weergegeven, wacht je een paar minuten. Je kunt je ook bij je account afmelden en je vervolgens opnieuw bij je account aanmelden.

En als je Google+ gebruikt, wordt een persoon die je aan je kring toevoegt, ook toegevoegd aan Contactbeheer in Gmail.

Als je niet wilt dat contactpersonen automatisch worden toegevoegd, kies je de instelling Ik maak zelf contactpersonen.

Ga in het tabblad Algemeen van je Instellingen naar het gedeelte ‘Contactpersonen maken‘. Dit werkt niet voor contactpersonen die vanuit Google+ zijn toegevoegd.

Zoeken naar contactpersonen

Ga als volgt te werk om naar een contactpersoon te zoeken:
 1. Meld je aan bij Gmail.
 2. Klik aan de linkerkant van een Gmail-pagina op Contacten.
 3. Voer in het zoekvak voor contactpersonen de naam, het e-mailadres of andere contactgegevens in van de persoon die je zoekt.

Houd bij het zoeken naar contactpersonen rekening met het volgende:

 • Je kunt gebruikmaken van voorvoegsels.
 • Je kunt zoeken op iemands voor- en/of achternaam.
 • Terwijl je typt, worden de overeenkomende resultaten weergegeven
 • Je kunt naar contactpersonen zoeken op telefoonnummer of op opmerkingen die je over hen hebt ingevoerd.
 • Je kunt zoeken op de domein- of gebruikersnaam. Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘gmail.com’, worden alle contactpersonen met een Gmail-adres geretourneerd.

Printen contactpersonen

Je kunt alle details van je contactpersonen bekijken door deze af te drukken. Dat doe je als volgt:

 1. Klik aan de linkerkant van een Gmail-pagina op Contacten.
 2. Klik op het vervolgkeuzemenu Meer en selecteer Afdrukken…
 3. Selecteer de details die je wilt weergeven.
 4. Klik op Afdrukken. Er wordt een nieuw browservenster of tabblad geopend met de details die je hebt geselecteerd.
 5. Voer een zoekopdracht uit in je browser* (‘Ctrl + F’ op een pc of ‘Command + F’ op een Mac) voor de contactgegevens die je zoekt.
* browser: Een browser is een applicatie die je kunt gebruiken om toegang tot internet te krijgen en websites te bezoeken. Google Chrome, Internet Explorer, Firefox en Safari zijn voorbeelden van browsers.

Contactpersonen importeren

Je kunt adresboeken uit Outlook, Hotmail, Yahoo!, Orkut en andere services importeren in Gmail.
Het importeren van contactpersonen is niet moeilijk, maar het vereist wel een paar handelingen.

Je moet eerst de lijst van contactpersonen opslaan als een CSV-bestand. Adresboeken die je exporteert vanuit andere webmailaanbieders, zijn vaak al ingedeeld als CSV-bestanden. Je kunt ook je eigen csv-bestand maken.

Als je een csv-bestand met alle gegevens van je contactpersonen hebt, kun je het bestand importeren en je contactpersonen naar Gmail versturen. Je kunt maximaal 3000 contactpersonen tegelijkertijd importeren. Als je meer dan 3000 contactpersonen hebt, moet je meerdere CSV-bestanden maken en uploaden.

Contactpersonen bewerken

Als je een contactpersoon wilt bewerken of verwijderen, open je de lijst van contactpersonen door aan de linkerkant van de pagina op Mail te klikken en Contacten te selecteren. Als je contactpersonen in je Google-account wilt wijzigen zonder Gmail te laden, gebruik je het zelfstandige onderdeel Contactbeheer op https://www.google.com/contacts.

Ga als volgt te werk om een contactpersoon te bewerken

 1. Klik op de naam van de contactpersoon in de lijst met contactpersonen.
 2. Breng de gewenste wijzigingen aan. Verlaat het bewerkingsveld om de wijzigingen automatisch op te slaan of klik in de rechterbovenhoek op Nu opslaan.

Ga als volgt te werk om een contactpersoon aan een groep met contactpersonen toe te voegen:

 1. Selecteer de contactpersoon in de lijst met contactpersonen.
 2. Klik op de knop Groepen. 
 3. Selecteer de groep waaraan je de contactpersoon wilt toevoegen of selecteer Nieuwe maken om een nieuwe groep te maken.

Ga als volgt te werk om een contactpersoon uit een groep met contactpersonen te verwijderen:

 1. Selecteer de contactpersoon in de lijst met contactpersonen.
 2. Klik op de knop Groepen.
 3. Selecteer de groep waar u de contactpersoon uit wilt verwijderen (de vakjes voor de groepen waarin het contactpersoon zich bevindt, worden geselecteerd).

Ga als volgt te werk om een contactpersoon te verwijderen:

 1. Selecteer de contactpersoon in de lijst met contactpersonen.
 2. Klik op Meer en klik vervolgens op Contactpersoon verwijderen.
 3. Als je van gedachten verandert of een contactpersoon per ongeluk verwijdert, heb je 30 dagen de tijd om de verwijderde contactpersoon te herstellen30 Dagen nadat je een contactpersoon hebt verwijderd, wordt deze echter permanent verwijderd.

 

Opmerking: deze instructies werken alleen met de standaardversie van Gmail. Als de instructies niet overeenkomen met wat je in Contactbeheer ziet, raden we je aan een upgrade uit te voeren naar een volledig ondersteunde browser.

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/10/gmail-logo.png?fit=400%2C300&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/10/gmail-logo.png?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingBeginnerE-mailGmailGoogleInternetUitgelichtcontactpersonen,GmailGmail is vernieuwd en daardoor hebben sommige mensen wat problemen met de contactpersonen. Hieronder vind je meer hulp. Contactpersonen maken Klik in de linkerbovenhoek van je Gmail-pagina op Gmail en selecteer Contacten. Klik in de linkerbovenhoek op de knop Nieuwe contactpersoon. Geef de gegevens van je contactpersoon op in de betreffende velden. Alle gegevens die je invoert,...Internet- en computerzaken voor beginners