Agenda items

Een afspraak maken binnen Google Agenda:

 1. Klik op de dag en het tijdstip waar je een afspraak wilt plannen (1)
 2. Type hier de omschrijving van de afspraak (2)
 3. Klik op Afspraak maken en je bent klaar (3)
 4. Wil je meer gegevens kwijt en gedetailleerder werken? Klik dan op Afspraak bewerken (4)

Google agenda afspraak maken

 

Een afspraak wijzigen of verwijderen

 1. Klik in de agenda op de afspraak
 2. Klik op de link Afspraak bewerken, of
 3. Klik op de link Definitief verwijderen, uiteraard om de afspraak definitief te verwijderen

Google agenda afspraak bewerken

 

Een afspraak bewerken

Klik in de agenda op een dag en tijdstip waar je de afspraak wil maken, of klik op de afspraak die je wilt wijzigen, zie vorige stukje.

 1. De titel van de afspraak zoals die getoond moet worden in de agenda
 2. Dag en tijdstip van de afspraak
 3. Alleen aanvinken als de afspraak de hele dag duurt, of als de afspraak herhaald moet worden. Hier komen we straks op terug.
 4. Google agenda kaartWaar: als je hier de adresgegevens invult, dan kan je na het opslaan klikken op de link Kaart die dan wordt weergegeven en kan je via Google maps meteen zien waar de afspraak plaatsvindt.
 5. Kies de voor welke agenda deze afspraak geldt (als er meerdere agenda’s verbonden zijn).
 6. De beschrijving van de afspraak. Hier kan best wel veel gegevens in worden opgeslagen.
 7. De afspraakkleur is handig voor bijv. een planner. Elke persoon krijgt een andere kleur. Of om verschillende typen afspraken te laten onderscheiden door hun kleur.
 8. Hoe wil je gewaarschuwd worden? Heb je je mobiele telefoonnr. Opgegeven, dan komt de optie sms er ook nog bij te staan. Verwijder een herinnering door op het kruisje erachter te klikken.
 9. Beschikbaar of bezet is handig als meerdere mensen inzicht hebben in je agenda, Standaard, Openbaar of Privé om onderscheidt te maken tussen zakelijke en persoonlijke agenda items.

Google agenda afspraak bewerken

A. Gasten uitnodigen:google agenda gasten
Gasten nodig je uit voor bijvoorbeeld een vergadering.
Als je hier de mailadressen invult, dan krijgen ze een bericht met het verzoek of ze deel willen nemen aan de vergadering..

Je kan aanvinken wat de rechten zijn van je gasten.

10. Als alles goed is ingevuld, klik dan op Opslaan.

 

 Afspraken laten herhalen

Google agenda afspraak herhalenBinnen het bewerkingsvenster van de afspraak (zie vorige stukje punt 3), kan je de frequentie van de afspraak regelen. Is de afspraak eenmalig, dan hoef je niets te doen. Maar het is mogelijk de afspraak dagelijks, wekelijks, maandelijks of zelfs jaarlijks terug te laten komen.

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder..

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2013/01/Google_Calendar_Logo.png?fit=268%2C225&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2013/01/Google_Calendar_Logo.png?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingExcelGmailGoogleagenda,Google,mkb,personeel,plannen,zzpAgenda items Een afspraak maken binnen Google Agenda: Klik op de dag en het tijdstip waar je een afspraak wilt plannen (1) Type hier de omschrijving van de afspraak (2) Klik op Afspraak maken en je bent klaar (3) Wil je meer gegevens kwijt en gedetailleerder werken? Klik dan op Afspraak bewerken (4)   Een afspraak...Internet- en computerzaken voor beginners