PolygoonPolygoon journaal

Weet je nog vroeger…. de Polygoon journaals?

Zwart-wit beelden, sfeer en nostalgie?

Je kunt ze  nu bekijken via Openbeelden.nl.

Allerlei oud filmmateriaal is nu beschikbaar via het internet en wekelijks komen er meer filmpjes bij!

Bijvoorbeeld hieronder; we stappen even in de tijdmachine en verplaatsen ons naar het Amsterdam van 1940:

Open Beelden

Open Beelden is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in samenwerking met Stichting Nederland Kennisland. Op Open Beelden zijn momenteel ruim 1300 Polygoonitems afkomstig uit het archief van Beeld en Geluid te vinden. De collectie van herbruikbaar materiaal zal de komende jaren flink groeien. Regelmatig worden nieuwe werken geüpload.

Competitie

Tot 31 december 2012 konden creatieve ontwikkelaars meedoen aan de Open Cultuur Data competitie. Ze werden uitgedaagd om gebruik te maken van open cultuur databronnen van verschillende musea, archieven en andere culturele instellingen en hier vervolgens een innovatieve toepassing mee te ontwikkelen. De Beeld en Geluid dataset van Open Beelden was een van de databronnen waar de ontwikkelaars gebruik van konden maken. Deze set bevat onder andere vele Polygoonjournaals uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Winnaar

De website Tijdbalk.nl is hieruit als winnaar tevoorschijn gekomen. Je kan via Tijdbalk.nl zelf een tijdlijn met diverse media samenstellen aan de hand van zoekwoorden.

De bronnen zijn openbare databanken van o.a. het Nationaal Archief, Polygoon en Flickr.

Omdat Koningin Beatrix haar troon dit jaar doorgeeft aan Willem Alexander, hieronder een tijdbalk over het jaar 1980, het jaar waarin Beatrix koningin werd.

Ga mee terug in de tijd! Maak zelf ook een tijdbalk aan!

 

https://i1.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2013/01/031-b.jpg?fit=350%2C249&ssl=1https://i1.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2013/01/031-b.jpg?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingBeginnerDiversInternetVideoOpen Beelden,opensource,Polygoon,TijdbalkPolygoon Weet je nog vroeger.... de Polygoon journaals?Zwart-wit beelden, sfeer en nostalgie?Je kunt ze  nu bekijken via Openbeelden.nl.Allerlei oud filmmateriaal is nu beschikbaar via het internet en wekelijks komen er meer filmpjes bij!Bijvoorbeeld hieronder; we stappen even in de tijdmachine en verplaatsen ons naar het Amsterdam van 1940:Met Polygoon door......Internet- en computerzaken voor beginners