Een of meerdere mailadressen?

Tegenwoordig hebben de mensen steeds vaker meer dan een mailadres.

Eentje van hun internetprovider, zoals bijvoorbeeld gebruikersnaam@ziggo.nl. Verder vaak een Hotmail.com mailadres, omdat dit vroeger zo handig was. Misschien zelfs een eigen mailadres omdat je een eigen website hebt en nog een Gmail adres, omdat dit zakelijk gezien wat handiger is.

Voordat je het weet heb je een hoop mailadressen. Hoe kan je deze gemakkelijk beheren via een plaats?

Gmail, een van de mogelijkheden

Via Outlook.com kan je tegenwoordig je mailadressen beheren, maar ook via Gmail. En daar concentreer ik me op in deze handleiding.

Waarom Gmail? Van oudsher wordt Gmail vaker gebruikt voor de zakelijkere/serieuzere contacten. Hotmail werd vooral door de jeugd en spammers gebruikt. Daarom kwamen mailtjes afkomstig van een Hotmail adres al gauw in de spambox terecht. Hotmail.com, Hotmail.nl en Live.nl zijn nu samengevoegd in Outlook.com.

Outlook.com is sinds kort een volwaardig alternatief aan het worden, en misschien zal ik in de toekomst ook hier een handleiding aan wijden.

Beheren

Met behulp van Gmail kan je al je mailadressen beheren. Je hoeft niet al je accounts meer langs te gaan om post binnen te halen en te verzenden.
Het voordeel van Gmail is zijn erg grote mailbox. Op het moment van schrijven meer dan 10 Gb.

Dat is wat anders dan het 50mb grote brievenbus die je meestal van je provider of webhoster krijgt.

Normaal gesproken zijn deze brievenbussen alleen maar voor het doorsluizen van je mail naar je pc.
Je gebruikt dan bijvoorbeeld Outlook (Express), Live mail of Thunderbird.

Het nadeel van deze programma’s is dat ze pc gebonden zijn. Je kan niet overal ter wereld even je mail checken.

Daarom heb ik deze handleiding geschreven zodat je stap voor stap kan zien hoe je andere mailadressen in je Gmail account kan toevoegen. Zodat je zelf overal ter wereld waar je bent, en internetverbinding hebt, je mail kan checken..

Hoe je dat moet doen, leg ik uit met behulp van de onderstaande handleiding.

Inloggen

We gaan voor het gemak ervan uit dat je reeds een Gmail account hebt.

Als je ingelogd bent, dan zie je ongeveer dit scherm voor je:

google account importeren 001
Om een nieuw mailaccount toe te kunnen voegen, moeten we naar de instellingen toe.Klik op het radartje van de instellingen, aan de rechterkant van de pagina.In het menu dat zich nu uitvouwt, klik je op Instellingen. google account importeren 002
google account importeren 003 

Instellingen venster

In het instellingenvenster zie je een aantal menu items staan. Klik op het menu item Accounts en import.

google account importeren 004
Via deze pagina gaan we de mail van andere accounts automatisch binnen halen.Onder het kopje E-mail sturen vanaf, kan je zoveel mailadressen toevoegen als je zelf wilt. Voor de duidelijkheid: het gaat hier om het versturen van mailtjes. Voor het ontvangen lees dan verderop deze handleiding.Klik op de link Nog een e-mailadres toevoegen waarvan je eigenaar bent om stap voor stap een nieuwe mailadres toe te voegen.  google account importeren 005
Onder het kopje Mail van andere accounts (met POP3) controleren, kan je in de gratis versie van Gmail maximaal 5 mailaccounts toevoegen. Van deze accounts ontvang je ook alle mail.Heb je meerdere mailadressen, dan kan je het beste alle mail daarvan door laten sturen naar een van deze 5 adressen. Op deze manier ontvang je alle mail van alle mailadressen. Om mail te versturen van alle adressen, gebruik de mogelijkheid zoals hierboven is omschreven.Door op de link Je eigen POP3 e-mailaccount toevoegen te klikken, voeg je een nieuw mailadres toe waarvan je eigenaar bent.

Hieronder gaan we daarop verder in.

google account importeren 006

Je eigen POP3 mailaccount toevoegen

Klik op de link Je eigen POP3 mailaccount toevoegen.

Er verschijnt een pop-up venster waar je het mailadres in kan vullen van het account dat je wilt toevoegen aan Gmail.

Klik daarna op de knop Volgende stap

google account importeren 007
In dit venster kan je de gebruikersnaam invullen die je van je mailprovider hebt gekregen.Ook het wachtwoord dat hoort bij dit mailaccount moet hier worden ingevuld. Vervolgens vul je nog de POP-server in. Dit kan verschillen per webhoster. Hosten wij je website (via Zichtbaarophetinternet.nl), dan vul je hier het volgende in: mail.jouwdomeinnaam.nlAls je de optie: Een kopie van het gedownloade bericht…. Aanvinkt, dan zal de mail op de server van jouw mailprovider niet worden verwijderd.

Dit houdt in dat je brievenbus volloopt en op een gegeven moment je foutmeldingen gaat krijgen! Je ontvangt dan ook geen mail meer. Daarom blijft dit meestal uitgevinkt.

 

google account importeren 008
Als het mogelijk is om een beveiligde verbinding te gebruiken, dan is het altijd aan te raden dit te doen.Hier zorgt je mailprovider voor. Omdat hier extra kosten aan verbonden zijn, staat dit de meeste mensen niet tot hun beschikking.Wil je weten of het bij jou mogelijk is, vink het dan aan, en kijk wat er gebeurt.

Hiernaast zie je een voorbeeld als het niet mogelijk is via SSL verbinding te maken.

Verder heb je nog de mogelijkheid om binnenkomende mail te labelen, zodat je mail van diverse accounts beter uit elkaar kan houden.

Wil je binnenkomende mails meteen archiveren, vink dan de laatste optie aan. Je ziet nieuwe mailtjes dan niet langskomen, maar ze worden wel opgeslagen. Klik daarna op Account toevoegen.

google account importeren 009
google account importeren 010
Vul vervolgens je weergave naam in, en vink de optie Behandelen als alias aan.Dit doe je om te voorkomen dat dadelijk je mail dubbel in je mailbox verschijnt.Klik daarna op de knop Volgende stap. google account importeren 013
Geef nu aan of je ook je mail wilt verzenden in naam van je nieuw toegevoegde mailaccount, en klik weer op de knop Volgende stap. google account importeren 012
Ook kan je aangeven of je mail via de smtp servers verstuurd moeten worden of via Gmail. Kies hier voor Gmail en klik op de knop Volgende stap. google account importeren 015
Google moet weten of het mailadres dat je toe wilt voegen inderdaad wel aan jou toebehoort.Daarom zend Google een code naar je mailadres.Klik op de knop Verificatie verzenden en open je mailprogramma om het mailtje dat Google heeft verstuurd te openen.

Het kan even duren voordat dit is aangekomen.

google account importeren 016
google account importeren 017 

 

In het mailtje staat ongeveer de volgende boodschap:Je kan nu op twee manieren bevestigen dat dit mailadres jou toebehoort.Of je vult de bevestigingscode in de pop-up venster in en klikt op de knop Controleren,

Of je klikt op de link en bevestig op die manier dat het account jou toebehoort.

Hierna kan je mail versturen en ontvangen met je nieuwe mailadres via Gmail.

google account importeren 018
google account importeren 019
Je ziet nu in de lijst je nieuw toegevoegde mailadres verschijnen. google account importeren 020
De mail wordt maar een keer per uur gecontroleerd. Wil je tussentijds controleren of je mail hebt binnen gekregen, klik dan op de link Nu controleren op e-mailberichten. google account importeren 021

Een bericht opstellen onder een ander mail account

.
Doordat je nu de beschikking hebt over extra emailaccount(s), kan je tijdens het opstellen van een nieuw e-mail bericht kiezen uit welke naam je dit wilt doen.

  • Klik op het driehoekje achter het mailadres in het vakje Aan (1)
  • Kies hier de gewenste mailadres uit (2)

Heb je eerder gekozen om de binnenkomende mail te labelen, dan vind je bij 3 de bewuste label. Als je hierop klikt, dan vind je alle mail verzonden naar dit mailadres.

google account importeren 022

 

 

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/10/gmail-logo.png?fit=400%2C300&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/10/gmail-logo.png?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingComputerE-mailGmailGoogleUitgelichtaccount,e-mail,Gmail,outlookEen of meerdere mailadressen? Tegenwoordig hebben de mensen steeds vaker meer dan een mailadres. Eentje van hun internetprovider, zoals bijvoorbeeld gebruikersnaam@ziggo.nl. Verder vaak een Hotmail.com mailadres, omdat dit vroeger zo handig was. Misschien zelfs een eigen mailadres omdat je een eigen website hebt en nog een Gmail adres, omdat dit zakelijk...Internet- en computerzaken voor beginners