Foutieve online aankopen

Word je ook doodgegooid door mailtjes waarin vermeld wordt dat je een online aankoop hebt gedaan?
En dat je vervolgens op een link moet klikken om de aankoop ongedaan te maken?

Niet doen!

Die criminelen worden steeds gewiekster. En ze kunnen steeds beter Nederlands….

Mailprogramma

Nou laat ik mijn mail via Gmail lopen, en deze haalt die mailtjes er allemaal uit en stopt ze in de Spambrievenbus.

Maar hoe het nu met andere mailprogramma’s zit, dat weet ik niet.

Daarom even een waarschuwing.

Fraudehelpdesk

Het ministerie van Fraude en veiligheid heeft een aparte website in het leven geroepen om te waarschuwen tegen alle mogelijke fraude. Hiertoe behoren ook de online fraudepogingen.

Zo vind je hier ook het bericht over de mailtjes met de zogenaamde online bestellingen.

Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n fraude mail:

 

Wat kan je hiertegen doen?

Als je een mailtje binnen krijgt wat volgens jou niet klopt, klik dan niet uit schrik meteen op de link in het mailtje, maar kijk eerst eens op de Fraudehelpdesk, de Waarschuwingsdienst en voor wat meer achterliggende vragen de informatie website van de politie.

 

 

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/11/beveiligingfull.jpg?fit=640%2C250&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/11/beveiligingfull.jpg?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingBeginnerBeveiligingComputerE-mailVeilig internetfraude,online aankopen,politie,Veilig internetFoutieve online aankopen Word je ook doodgegooid door mailtjes waarin vermeld wordt dat je een online aankoop hebt gedaan? En dat je vervolgens op een link moet klikken om de aankoop ongedaan te maken? Niet doen! Die criminelen worden steeds gewiekster. En ze kunnen steeds beter Nederlands.... Mailprogramma Nou laat ik mijn mail via Gmail...Internet- en computerzaken voor beginners