Brooklyn als inspiratiebron

Brooklyn, een New Yorkse wijk, heeft een online kaart waar je kan kijken hoe oud een gebouw is. Deze online kaart heeft als inspiratie gediend voor een website waar alle Nederlandse gebouwen op vermeld staan. Dit zijn er bijna 10 miljoen! Deze online kaart maakt gebruik van open source data van het Kadaster.

Daarnaast wordt vaak het adres, de oppervlakte en de bestemming van het object aangegeven.

Hoe oud is mijn huis?

Benieuwd hoe oud het oudste gebouw van jouw stad is? Of hoe oud je eigen huis is?

Klik met je muis op een plek en je ziet aan de rechterkant het adres en de beschikbare gegevens te voorschijn komen. Je hebt wel aardrijkskundige kennis nodig, want er staan geen plaatsnamen bij vermeld, dus gok en klik!

Klik hier om de kaart te bekijken

Leuk toch?

Tilemill

Bert Spaan heeft deze kaart gemaakt met behulp van het programma TileMill.
Enthousiast geworden? Maak er zelf ook een! Computerkennis (spreadsheet) is wel handig….

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2013/09/interactieve-kaart-gebouwen-nederland5.jpg?fit=600%2C401&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2013/09/interactieve-kaart-gebouwen-nederland5.jpg?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingDiversFunInternetUitgelichtkaart maken,kadaster,online kaart,online map,open source,TileMillBrooklyn als inspiratiebron Brooklyn, een New Yorkse wijk, heeft een online kaart waar je kan kijken hoe oud een gebouw is. Deze online kaart heeft als inspiratie gediend voor een website waar alle Nederlandse gebouwen op vermeld staan. Dit zijn er bijna 10 miljoen! Deze online kaart maakt gebruik van...Internet- en computerzaken voor beginners