Privacy

Het recht om dingen voor mezelf te houden vind ik eigenlijk vanzelfsprekend.
Echter dat is vandaag de dag niet meer zo.
Ik heb echt niets te verbergen, nu, op dit moment, in deze maatschappij.

Maar de maatschappij verandert, snel, erg snel.

De dingen die nu nog normaal zijn, kunnen in de toekomst dat niet meer zijn.

Er was eens een tijd dat je pas veroordeeld kon worden als je schuldig was aan een bepaalde misdrijf. Dat is tegenwoordig niet meer het geval.

Hieronder een verhelderend en confronterende documentaire over de privacy die we zouden moeten hebben, maar steeds verder wordt afgekalfd.

 

 

Edward Snowden was een Amerikaanse ICT-er die o.a. voor de CIA heeft gewerkt. Hij kwam erachter dat de mate waarin de Amerikaanse overheid mondiaal digitaal spioneerde op zodanig grote en diepgaande schaal was dat hij vond dat de mensen hiervan af moesten weten. Nog steeds komen er elke week schokkende berichten over de reikwijdte van deze spionage. Het AD heeft een aantal van deze berichten op een rijtje gezet.

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/10/privacymini.jpg?fit=180%2C180&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/10/privacymini.jpg?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingBeginnerComputerInternetOpinieUitgelichtVeilig internetPrivacyPrivacy Het recht om dingen voor mezelf te houden vind ik eigenlijk vanzelfsprekend. Echter dat is vandaag de dag niet meer zo. Ik heb echt niets te verbergen, nu, op dit moment, in deze maatschappij. Maar de maatschappij verandert, snel, erg snel. De dingen die nu nog normaal zijn, kunnen in de toekomst dat...Internet- en computerzaken voor beginners