volle maan

Ik heb in het (verre) verleden al eens geschreven over het fotograferen van een maansverduistering.

Daar wil ik in het kort nog de volgende tips aan toevoegen.

Als het mogelijk is zet je fototoestel op een statief.

Zoom zo ver mogelijk in op de maan, zodat de maan het hele scherm vult.

Onderbelicht de foto met 2 stoppen, je ziet nu mooi de tekening van de maan tevoorschijn komen.
Is de foto te donker door de maansverduistering, speel dan met de knoppen voor onderbelichting. Misschien is een stop al voldoende.

Heel veel succes!!

 

 

https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2015/09/volle-maan.jpg?fit=1000%2C565&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2015/09/volle-maan.jpg?resize=150%2C150&ssl=1InternetbegeleidingFotografieFotografie,maanIk heb in het (verre) verleden al eens geschreven over het fotograferen van een maansverduistering. Daar wil ik in het kort nog de volgende tips aan toevoegen. Als het mogelijk is zet je fototoestel op een statief. Zoom zo ver mogelijk in op de maan, zodat de maan het hele scherm vult. Onderbelicht...Internet- en computerzaken voor beginners