Google Earth

De volgende vraag over Google Earth bereikte me vanmorgen:

“Ik kwam uw website tegen en ik hoop dat u mij kunt helpen.
Ik wil graag via google earth terug in de tijd, naar een specifieke datum en tijd.
Ik heb op google earth het knopje ’toon historische beelden’ ingedrukt, maar ik kan alleen maar zien hoe die plek eruit zag in 2005, en ik wil graag iets terug vinden van vorig jaar.
De zoon van mijn buurman heeft een tijdje terug ook iets terug gezocht op die manier, en ook van afgelopen jaar, dus het moet wel kunnen. Ik kan alleen op internet nergens uitleg vinden zodat ik het snap.
Dit is mijn situatie.
Ik wil graag terug naar de datum 2 februari 2015, tijd: tussen 06.00 uur en 12.00.
Ik hoop dat u mijn vraag snapt en dat u mij kunt helpen.
Ik hoop van u te horen.”

Ons antwoord:

“Je kan inderdaad terugreizen in de tijd via Google Earth. Maar alleen naar die perioden waar Google ook daadwerkelijk beelden van heeft. Zijn er geen beelden beschikbaar uit een bepaalde periode, dan zullen ze ook niet zichtbaar zijn.

Het zou inderdaad geweldig zijn als je je huis terug bekijkt op een bepaalde datum en mooier nog op een bepaalde tijd. Maar als er op dat specifieke moment geen satelliet (of vliegtuig) overvloog die de beelden aan Google verkocht heeft, dan is het ook niet zichtbaar. Dus op dat moment inbrekers? En geen overvliegende Google satelliet/vliegtuig? Helaas…

De satellietbeelden worden eens in de zoveel tijd ververst en de oude bewaard. En zijn het interessante gebieden, dan zijn er vaak meer beelden uit het verleden zichtbaar. Omdat er ooit al vanuit een vliegtuig opnames zijn gemaakt die Google heeft aangekocht.

Ik heb een Engelstalige video over Google Earth voor je gevonden die uitlegt hoe je beelden uit het verleden kunt vinden
en ook nog wat Nederlandstalige uitleg.”

Google Earth of Google Maps?

Bij nader inzien bedoelde de schrijfster waarschijnlijk niet Google Earth maar Google Maps. Ook daar zit een tijdmachine in verborgen.
Lees hierover meer op de website van Computertotaal.
https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/11/zoekenfull.jpg?fit=640%2C250&ssl=1https://i0.wp.com/www.internetbegeleiding.nl/wp-content/uploads/2011/11/zoekenfull.jpg?resize=150%2C150&ssl=1WebcareGoogleInternetTips en trucsVirtuele blik op de wereldEarth,Google,maps,terug in de tijdGoogle Earth De volgende vraag over Google Earth bereikte me vanmorgen: 'Ik kwam uw website tegen en ik hoop dat u mij kunt helpen. Ik wil graag via google earth terug in de tijd, naar een specifieke datum en tijd. Ik heb op google earth het knopje 'toon historische beelden' ingedrukt, maar ik...Internet- en computerzaken voor beginners