Begin

Een uit de hand gelopen hobby zou je het kunnen noemen. Maar inmiddels is het mijn beroep. Nooit had ik gedacht dat ik nog eens les zou geven. Maar inmiddels geef ik ruim 20 jaar computerles aan volwassenen.

Begin jaren tachtig werd ik gegrepen door het computervirus. Ik zat op de kunstacademie en wilde tekenen met de computer. Maar ik was te vroeg.

Een aantal jaren later kwam ik terecht op de ontwerpafdeling van een tapijtfabrikant waar een ontwerpcomputer stond van een half miljoen gulden! Eindelijk, ik kon gaan tekenen achter de computer!Eerste draagbare computer van IBM

Mijn eerste pc

Maar ook de pc trok op. Mijn man had zijn baas knettergek gemaakt en gezorgd dat hij een draagbare computer kocht. 12 Kg en meer dan 6000 gulden kostte hij. ’s Avonds vochten we erom wie erachter mocht. We werkten met Dos, Basic, Dbase en Wordperfect.

Begin jaren negentig werd ik steeds vaker gevraagd om computerles te gaan geven.

Het internet

In 1996 heb ik de overstap naar het internet gewaagd. Ik weet nog dat ik steeds weer enthousiast naar mijn man riep dat ik weer in een ander land was. Ik bekeek musea in Engeland, Australië en de VS.

Al gauw begon ik met het ontwerpen van mijn eerste website gevuld met zelfgemaakte gemanipuleerde foto’s. En omdat ik twee kleine kinderen had, werd een van de volgende websites een kleurplaten website. Deze werd al gauw erg succesvol, op een gegeven moment had ik wel 2000 bezoekers per dag!

Mijn eerste websites maakte ik met Frontpage, daarna werkte ik met VNU en Kompozer. En een aantal jaren  geleden heb ik WordPress ontdekt.

Sinds januari 2008 heb ik een eigen bedrijf, Internetbegeleiding – Heisterkamp. Via dit bedrijf maak ik websites in opdracht, geef SEO en personal branding adviezen, maak screencasts, richt sociale netwerk profielen in (LinkedIn) en geef cursussen, workshops, lezingen en presentaties.

Maar genoeg over mij gepraat.

Nu jij!

Jij bent hier uit nieuwsgierigheid en misschien om nog wat te leren. Misschien weet je al wat van computers, maar misschien ook niet. Daarom ga ik er voor mijn gemak er maar van uit dat je niets weet.

Als je helemaal nog niets weet, dan ben je hier niet vanzelf gekomen. Iemand heeft je attent gemaakt op deze website en het voor je op het scherm getoverd.

En nu moet je de rest helemaal zelf doen….

Op deze website heb ik geprobeerd zoveel mogelijk video’s en handleidingen te verzamelen en te maken die je zouden kunnen helpen wat meer te leren over de computer, software en het internet.

Als je een voor een alle pagina’s zou gaan doorlopen, dan weet je op het eind al heel erg veel.

Maar voor je verder gaat zul je toch eerst moeten weten hoe deze website werkt. Zodat je niet meteen de moed opgeeft en de muis erbij neer gooit.

Allereerst wil ik je uitleggen hoe je op deze site van de ene plaats naar de andere gaat. Zo gauw je een tekst dik gedrukt ziet, dan kun je er met de muis naar toe gaan en dan zie je dat de muisaanwijzer (=cursor) verandert van een pijl naar een handje.

Zou je dan klikken met de muis op de dikgedrukte tekst, dan ga je naar een andere plaats. Zo’n “doorgang” heet een link.

Als ik het heb over klikken met de muis, dan bedoel ik altijd de linkermuisknop! Als er rechts geklikt moet worden, dan schrijf ik het er altijd bij.

Deze site is zo opgesteld dat er een andere venster/tabblad wordt geopend zo gauw je op een link klikt. Ben je klaar met lezen, dan kun je naar deze pagina terugkeren door het tabblad te sluiten.

Hoe sluit je een tabblad?

Hoe sluit je een tabblad?

Als er meerdere tabbladen zijn geopend, klik je op de X op het tabblad om dit te sluiten.
Als je werkt met een muis met wieltje, kun je met het wieltje op een tabblad klikken om dit te sluiten.
Als er slechts één tabblad is geopend, moet je het venster sluiten om het tabblad te sluiten.

De volgende stap is via deze link: Nieuw hier?

De onderdelen van een pc

Oefenen met muis en toetsenbord

Zo, het allereerste begin heb je gehad. Via de pagina’s kom je stap voor stap meer te weten.

Het is aan te raden om sowieso de filmpjes over Word te volgen.
Word is een tekstverwerker van Microsoft Office.
De handelingen die je hier leert, komen je altijd van pas.
Ook in andere programma’s en op het internet.