Ik begin net, wat moet ik weten?

  1. Allereerst zul je de beginselen van het internet onder de knie moeten zien te krijgen.
    Ik heb een rondleiding over mijn site gemaakt. Die kun je hier vinden in een videoles (klik met je muisknop op het dikgedrukte woord om naar de desbetreffende pagina te gaan). Ook een goed begin vind je bij Steffie. Laat je er niet van weerhouden dat deze site eigenlijk bedoeld is voor mensen met o.a. een verstandelijke handicap. Hier wordt in ieder geval duidelijk uitgelegd wat internet en surfen is. Ook worden nog diverse andere zaken behandeld.
  2. Natuurlijk zul je een computer moeten hebben. Heb je die nog niet (of zie je de voordelen van een computer nog niet) lees dan eerst dit bericht.
  3. En wat dacht je van het toetsenbord en de muis? Wil je die eerst meer onder de knie hebben, dan kun je het beste naar de website van Addostuur gaan, want daar hebben ze een heel mooi programma om de muis en het toetsenbord te leren besturen. Let wel: deze oefeningen werken alleen maar met de browser Internet Explorer. Niet met Firefox!
  4. Je weet nu hoe te surfen. Maar soms wil je ook dingen weten over andere programma’s of over Windows. Op deze pagina staan een aantal screencasts (= videolessen) over veelgebruikte onderwerpen.

Zo… alles gevolgd? Dan ben je geen beginner meer en kun je je goed redden op de computer en op het internet.

Veel plezier!