Het internet is zo groot, soms is het moeilijk om dat te vinden wat je zoekt.

Natuurlijk, je kunt gebruik maken van een zoekmachine. Zoals Google * bijvoorbeeld. Bijna iedereen in Nederland gebruikt Google. Alleen al over Google zou ik een flink aantal berichten kunnen schrijven.

Nog geen tien jaar geleden moest je, als je iets wilde opzoeken, zoeken in boeken in je boekenkast. Kon je niet slagen, dan ging je naar de bibliotheek of een boekenhandel.

Nu zetten we de computer aan, en zoeken we alles op op het internet.

Maar waar zijn de plaatsen waar je iets zou kunnen vinden?

1. Zoekmachines. Bijv.: Google of Davindi (voor het onderwijs).

Populaire zoekmachine Google

2. Adres gokken en intikken in de adresbalk. Zoals bijvoorbeeld bij: www.rabobank.nl (werkt bij de meeste grote bedrijven). En tegenwoordig kun je je adresbalk ook gebruiken als zoekmachine.

3. Linklijsten. Bijv.: Startpagina.
Startpagina, populaire linklijsten

4. Encyclopedie. Bijv.: Wikipedia.
Wikipedia, een online encyclopedie

5. (Thema) Woordenboeken, rijm- en puzzelboeken, vervoegen van werkwoorden en spelling bij bijvoorbeeld Mijn Woordenboek.

Hoe nu een zoekmachine werkt, hoe je zou kunnen zoeken, dat heb ik in het onderstaande filmpje uitgelegd. Ik gebruik Google als voorbeeld, omdat de meeste mensen deze zoekmachine gebruiken.

Google introduceert zoeken via foto’s

Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft de mogelijkheden om onderweg te zoeken op internet uitgebreid. De onderneming liet maandag weten dat ze ook informatie kan geven op basis van een foto.

* Klik op de dik gedrukte tekst om naar het desbetreffende artikel te gaan.