Windows

De geschiedenis van Windows

De geschiedenis van Windows

Sinds begin jaren 80 bestaat Windows. Echter bekend raakte Windows als besturingssysteem pas vanaf versie 3.1 begin jaren negentig.

Wil je een overzicht zien wanneer welke versies actueel waren? Lees dan dit bericht van Websonic.

De berichten en video’s op deze website zijn voornamelijk gebaseerd op het Windows besturingssysteem en de programma’s die daarop draaien. Je vind hier berichten over Windows XP, Windows Vista en het nieuwste Windows besturingssysteem: Windows 7.

Maar de berichten die over het internet gaan gelden ook voor Apple en Ubuntu. Want iedereen kan hetzelfde op het internet onafhankelijk van het besturingssysteem. Alleen onderdelen (zoals Flash bij Ubuntu) kunnen minder of iets anders werken.

Apple

Net zoals Microsoft heeft Apple haar oorsprong in de jaren zeventig. De Apple computer heeft de Mac OS 10 als besturingssysteem. Dit houdt in dat programma’s geschreven voor de Apple niet zo maar gelezen kunnen worden door een Windows of Linux besturingssysteem.

Wil je meer over het bedrijf Apple en haar geschiedenis weten? Lees dan dit artikel op Wikipedia. Apple

Ubuntu (linux)

Ubuntu is een consumentvriendelijker uitgave van het oorspronkelijke besturingssysteem Linux.

Het grote verschil met Apple en Windows is, is dat Ubuntu gratis verkrijgbaar is.

Ubuntu

Omdat het installeren van nieuwe programma’s en de werking van Flash op het internet wat lastiger is, is dit besturingssysteem nog niet omarmd door de grote massa.

Voor een beginner is Ubuntu niet zo geschikt, tenzij het helemaal goed en werkend is geïnstalleerd door een deskundige. Het zou perfect kunnen zijn op een tweedehands pc die alleen voor het internet wordt gebruikt.

Op deze website zul je heel af en toe een berichtje (en videofilm) over Ubuntu vinden. Zoals hier, waar je kunt zien waar je de laatste versie van Ubuntu kunt downloaden en hoe je Ubuntu kunt installeren.