Presentaties.

Een presentatie kun je op verschillende manieren maken. Maar het eerst denken mensen aan een diapresentatie.

Zo’n presentatie zou je kunnen maken met bijvoorbeeld PowerPoint van Microsoft Office. Dit programma wordt dan ook heel erg vaak gebruikt hiervoor. PowerPoint heeft heel veel mogelijkheden. Je kunt de dia’s automatisch door laten lopen, animaties toepassen op tekst en afbeeldingen, maar ook video en geluid toevoegen!

Je hebt zakelijke presentaties, presentaties voor het onderwijs en presentaties voor de fun.

Bij de zakelijke presentaties moet je met een paar dingen rekening houden, anders werkt de presentatie tegen je en valt je publiek in slaap.

De komiek Don Mc Millan heeft hier (helaas in het engels) een leuke performance over gegeven.

En hoe een PowerPoint presentatie er ook kan uitzien:

Op het internet is een schat aan PowerPoint presentaties te vinden. Wil je meer weten over PowerPoint, kijk dan ook eens hier.

Maar PowerPoint is helaas niet gratis. Wel om te bekijken, maar niet om te maken.

Daarom zijn er ook gratis alternatieven.

Maar eerst nog even deze tip: ben je geïnteresseerd in geschiedenis, dan moet je deze website van Histoforum zeer zeker eens bezoeken!

OpenOffice, Impress

Open Office is een programma dat heel veel op Microsoft Office lijkt. Er is echter een groot verschil: Dit programma is gratis.
Impress is bijna hetzelfde als PowerPoint van Microsoft Windows. Het heeft zelfs wat extra mogelijkheden. Je kunt van een presentatie een Pdf bestand maken, maar ook een Flashfilmpje!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Impress, kijk dan eens naar dit bericht waarin een screencast staat van Walhak.

Via het internet

Maar je kunt ook via het internet presentaties maken. Google docs is zo’n voorbeeld, maar de opvolger van Microsoft Office 2007 zal zich ook voor een gedeelte op het internet afspelen.

Hieronder een voorbeeld van een presentatie van Google docs:

<iframe src=”http://docs.google.com/present/embed?id=dmbjbtf_34fgz4knfc” frameborder=”0″ width=”410″ height=”342″></iframe>

Er wordt ook steeds meer geëxperimenteerd met sociale netwerken. Zo zal men in de toekomst binnen Facebook samen met andere vrienden online kunnen werken met Microsoft Office programma’s.